Editorial

Una diada per a la llibertat

Els catalans estan cridats avui a participar novament a una gran manifestació sota el lema ‘Llibertat presos polítics. Som república’, l’oportunitat per reclamar justícia i denunciar de forma massiva i pacífica la situació injusta que està vivint el nostre país, amb vuit consellers i els líders d’Òmnium Cultural i l’ANC empresonats, el govern intervingut en aplicació de l’article 155 i el president Carles Puigdemont a l’exili. De la mateixa manera que per la Diada de l’Onze de Setembre, avui, Diada Nacional per la Llibertat, cal sortir al carrer en contra de la repressió de l’Estat i per demostrar que l’independentisme segueix més fort que mai i que, lluny del desànim que alguns voldrien, lluitarà de forma pacífica i democràtica per aconseguir el seu objectiu final.

L’Estat ha utilitzat totes les armes a la seva disposició per impedir que el govern i el Parlament compleixin el mandat democràtic expressat a les urnes, fins al punt d’apoderar-se de manera il·legítima de la Generalitat. Aquest cop de l’Estat, juntament amb l’empresonament dels consellers i els líders de les entitats, no pot quedar sense resposta. La mobilització d’avui n’ha de ser una, com també ho ha de ser la participació a les eleccions convocades il·legítimament per l’Estat el 21 de desembre.

Que la manifestació d’avui sigui un èxit és més important que mai. És la manera de demostrar a l’Estat espanyol, però sobretot al món, que els catalans no estan disposats a deixar que els prenguin les seves institucions i s’empresoni els seus representants civils i polítics. És la manera de demostrar, una vegada més, que amb la repressió no faran callar un poble que reclama tenir un estat propi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia