Editorial

Fer la nostra via per a la democràcia

Ahir al vespre va començar a Tarragona la campanya pel referèndum del primer d’octubre. Aquest acte s’adiu perfectament a allò que ha dit el govern català des del primer dia: aquesta consulta serà com totes les altres. És a dir, amb urnes, paperetes, targetes de vot i també actes per informar els electors. En aquest cas va ser un acte a favor del sí. I seria no només legítim sinó molt desitjable que aquells que consideren que tot ha de seguir com ara, fessin campanya a favor del no. Van ser aquests vots, precisament, els que van contribuir a donar legitimitat a la consulta que es va fer el 9 de novembre. Per desgràcia, sembla que l’estratègia dels contraris a la independència és tota una altra, tot apuntant-se al boicot o a l’abstenció. Estratègia errònia, perquè l’abstenció mai es compta, en cap consulta ni elecció, com a vot negatiu. Però en aquest procés en què es convoca els catalans a exercir un dret democràtic s’està forçant la llei i els fets fins a l’extrem.

Algunes de les accions que està prenent el govern espanyol en els últims dies s’han d’entendre com un intent d’acontentar aquells que fa temps que exigeixen duresa i que consideren que si hem arribat al punt que som ara és perquè l’Estat ha consentit massa coses, al govern català. Carles Puigdemont va desmuntar aquestes maniobres, per impossibles, en la seva entrevista amb El Punt Avui TV i, més recentment, amb TV3. Davant aquests intents volguts del govern espanyol de crispar Catalunya, la millor reacció és seguir fent la nostra via en pau. Molts alcaldes citats per la fiscalia van declarar a aquest diari que no tenien el sentiment d’estar fent res de dolent. Aquesta és l’actitud que els catalans han de conservar. Expressar l’opinió lliurement i pacífica no és cap delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia