Editorial

Un govern preparat per a l’1-O

El president Carles Puigdemont ha dut a terme aquest divendres una renovació del govern amb l’objectiu de reforçar-lo amb vista a la celebració del referèndum. El país necessita un executiu que treballi amb determinació i convicció per dur a terme el mandat del Parlament ara que s’entra en la recta final cap a l’1-O. Un cop fracassada la via del diàleg amb el govern espanyol per a una consulta acordada, Puigdemont, Junqueras i els seus consellers han d’estar preparats per encarar aquest tram decisiu, vist que l’hostilitat demostrada per l’Estat espanyol anirà en augment a mesura que s’acosti la data clau del referèndum.

És en aquest moment, més que mai, que no s’hi valen mitges tintes ni dubtes que puguin debilitar la determinació d’un govern que ha de treballar, més unit que mai, en un moment fonamental per al país. En aquest punt del camí, hi ha hagut consellers que han decidit fer un pas al costat, una decisió que ha de ser respectada en tant que ha estat presa des de la responsabilitat per deixar pas a noves cares amb noves forces.

El govern renovat ha d’actuar de forma cohesionada, coordinada i col·legiada, en l’organització del referèndum i també en la resposta als embats cada cop més insistents des de totes les instàncies d’un Estat que només treballa amb una finalitat que no és altra que fer fracassar l’1-O. Depèn de l’executiu que la consulta sigui una realitat. Que sigui un èxit és a les seves mans i també, no s’ha d’oblidar, a la dels ciutadans. Perquè l’executiu ha de donar garanties perquè se celebri el referèndum, però caldrà una gran participació perquè sigui un èxit, perquè el referèndum sigui vinculant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia