L'apunt

LA GALERIA

Acció: ‘Tot està per fer’

El 2015, Acció va publicar un disc amb un ‘single’ gairebé perfecte, que ja supera els 3 milions de reproduccions a Spotify. I no ha passat res?

La història del rock i del pop està plena de casos paranormals, d’èxits inexplicables i de grans cançons, grans discos i grans grups o solistes que per alguna raó, no menys inexplicable, no han assolit l’èxit que mereixien. Avui parlaré d’un d’aquests últims fenòmens, amb l’esperança que algun dia es produeixi algun tipus de justícia, humana o divina, que resolgui aquesta situació. Ara fa dos anys, el grup empordanès Acció va publicar un disc amb sis cançons –en realitat, cinc, perquè un dels temes apareixia en dues versions diferents, en català (Si vols) i anglès (It’s your call)–, titulat 1.001 colors i editat pel segell gironí RGB Suports. El disc es va presentar amb un single gairebé perfecte en termes de pop ballable, l’optimista Tot està per fer, i el corresponent videoclip. La cançó en qüestió ha superat els 3 milions de reproduccions a Spotify, moltes de les quals originàries de diversos països llatinoamericans, per un d’aquells atzars que afavoreix la xarxa. El tema fins i tot va ser representar Andorra en l’Ogae Song Contest 2015, un concurs organitzat pels clubs de fans d’Eurovisió repartits per tot el continent. La cançó i el disc –que conté altres grans cançons com ara l’esmentada Si vols, Com si res i Com balles tu, amb la veu convidada de Sara Terraza– semblaven destinats a ser un èxit comercial, com a mínim a Catalunya, però finalment les expectatives no es van complir i el 2 d’octubre del 2016 el grup va difondre aquesta nota a través de Facebook: “Després de nou anys d’Acció hem decidit fer una parada temporal. Moltes gràcies a totes i a tots per seguir-nos durant aquest temps. Fins aviat!”

Fundat com Acció Festiva el 23 de juliol del 2008, el septet va publicar encara amb aquest nom el disc La torrada (2010) i, ja com Acció, On sóc ara (2013), un disc que ja representava una notable evolució, amb un single que va tenir força repercussió, Ser diferent. Del pop juvenil amb aires jamaicans (reggae, ska) el grup va passar al pop més sofisticat de 1.001 colors , amb el funk i l’electrònica completant una fórmula irresistible, gràcies també a la producció de Zinkman i Jaume Figueres (Estudis Ground). “En aquell moment ens va costar traslladar el so del disc al directe i per això vam volem frenar i agafar un temps de reflexió, però ara estem reprenent el projecte Acció, al nostre ritme, sense marcar-nos terminis”, diuen. Una gran notícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia