El lector escriu

Les contradiccions de l’Ajuntament de Palamós

Estem en plena emergència climàtica i sembla que encara molts de nosaltres no sapiguem què és i com actuar en aquest tema. L’escalfament global es dona per un increment de les emissions de diòxid de carboni (CO2) a l’atmosfera, de fonts principalment antròpiques. A la pràctica, proposen solucions com ara una major implantació d’energies renovables, el vehicle elèctric i menjar d’una forma més sostenible (productes de proximitat i prioritzar més consum de verdura i fruita). El resultat no canvia gaire, ja que les emissions de CO2 no cessen. L’única solució possible per endarrerir els efectes de l’escalfament global és segrestant el CO2, emmagatzemant-lo en el sòl, en el terreny.

I quina màquina pot fer això? Senzillament són els arbres. Els arbres són capaços de reduir l’efecte hivernacle i, així, l’augment de la temperatura del planeta. Així, doncs, evitem talar arbres de forma indiscriminada per construir quelcom artificial, poc integrat amb la natura i que tampoc cobreix les necessitats dels palamosins i palamosines. Tanmateix, moguts per interessos, les persones que governen a Palamós han posat en marxa, a l’antic càmping Bellafosca, un procés urbanístic destinat al turisme de segona residència i sense cabuda en el context actual de sostenibilitat, causant l’eliminació de pràcticament tota la pineda, que tenia uns 400 pins. Com a espècie no haurien d’invisibilitzar la natura i fer passos enrere.

Per què canvien un camp per blocs de formigó?

Palamós (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia