El lector escriu

Legalitzar la plantació d’arbrat d’ombra

A mesura que els pobles i les ciutats creixen, va creixent la capa d’asfalt que els envolta. Tot seguit, sobre l’asfalt, acatant les normes d’urbanisme, s’hi construiran voreres, desguassos, clavegueram, fanals, parades d’autobús, rotondes, grans aparcaments..., i allò que havia estat un bosc, un camp ple de vida, un tros de natura, desapareixerà per sempre sota una espessa capa de ciment... I les temperatures aniran pujant.

Tenint en compte els rècords d’altes temperatures assolides darrerament arreu del planeta, és urgent que la nostra errònia manera d’entendre “el progrés” obri els ulls d’una vegada als responsables polítics: cal humanitzar els pobles, els camins, les carreteres, els patis de les escoles...; cal donar preferència al benestar dels ciutadans per sobre de tot. Urgeix implantar una llei que compensi les tones d’asfalt que ens ofeguen a poc a poc amb una plantació proporcional de massa verda. Tot aquell que asfalti ha de tenir l’obligació de reforestar, plantar i mantenir els arbres que en un futur reduiran les altes temperatures i absorbiran les emissions de CO2 provocades pel trànsit. Aquesta llei hauria de ser d’obligat compliment al departament d’obres públiques, destructor dels nostres paisatges i que ignora sistemàticament la seva recuperació. No podem oblidar que de l’humus (la matèria orgànica de la terra que estem ofegant) prové la paraula humanitat.

Peratallada (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia