El lector escriu

Paisatge i ecologia

És evident que els pintors impressionistes ajudaren a fer-nos adonar de les delícies del paisatge. Al nostre país ja ho aconseguiren molt abans els germans Vayreda amb el paisatge olotí. A l’exposició titulada La captura, al Museu del Suro de Palafrugell, s’hi mostra l’evolució del paisatgisme olotí des dels Vayreda fins als artistes actuals.

Avui els pintors paisatgistes són escadussers, i en general no tenen la preparació adequada per “crear un paisatge” possiblement perquè l’obsessió per les anomenades “avantguardes” ha eliminat aquest ensenyament a les escoles de belles arts, enderiades a proposar a l’alumnat l’esoterisme abstracte que fa més de cent anys (1909) inicià el glorificat Kandinski.

El menysteniment dels artistes dels nostres dies envers el paisatge d’alguna manera contribueix al fet que el malmetem amb urbanitzacions i cases adossades d’una arquitectura ad hoc que destrossa el paisatge circumdant.

L’art reflecteix els alts i baixos de la nostra societat...

París



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia