El lector escriu

Pere Casaldàliga: un gran referent

El gener de l’any 2016 escrivia: “Als seus 87 anys i com a conseqüència del seu delicat estat de salut, Pere Casaldàliga diu que ja no pensa en poder tornar a Europa. Després de quasi tota una vida dedicada a defensar els drets dels menys afavorits basant-se en la teologia de l’alliberament, quan li arribi l’hora, reposarà eternament al seu estimat São Félix do Araguaia, a l’estat brasiler de Mato Grosso. Una personalitat com la del bisbe, per la gran tasca humanitària desenvolupada, és mereixedora d’un reconeixement públic que fins ara no ha tingut, és de justícia i se li deu.”

Han passat gairebé cinc anys i en Pere Casaldàliga ha deixat aquest món. Reposi en pau. Que el seu pas per aquesta vida es recordi com a pràctica efectiva de l’Evangeli i, sobretot, que serveixi de referència a una jerarquia que només representa una Església oficial, institució que històricament i en nom de Déu ha comès crims de lesa humanitat i ha propiciat l’execució de barbaritats sempre al costat dels poderosos. Ancorada en l’etern pretext de la tradició, allunyada de la realitat, que no evoluciona ni vol evolucionar.

“No n’hi ha prou amb ser creient, s’ha de ser creïble” (Pere Casaldàliga, 1928-2020).

Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia