El lector escriu

Medi ambient, patrimoni i desídia política

La natura i el medi ambient van en boca de tots. L’administració no dubta a promocionar els atractius de casa nostra, fer rutes i organitzar actes de caire ambiental; però, quan es tracta de vetllar per la conservació d’aquests espais, sembla que no estiguin per la feina. Parlem d’aquelles tasques invisibles, que no donen titulars als diaris, ni fotos ni likes per a l’Instagram.

En les darreres dècades hem vist rompudes a l’Espai Natural Protegit dels Bessons, o prop dels tossals de Miravall; hem vist autèntics arboricidis a les banquetes dels canals d’Urgell; hem vist la destrucció o espoli de patrimoni cultural, ja sigui protegit o no; abocaments il·legals, etc. I sempre han hagut de ser, i són, les entitats culturals o ambientals de casa nostra les qui en surten en defensa.

Sort n’hi ha de gent compromesa i valenta que s’atreveix a denunciar negligències o actes incívics i alhora plantejar alternatives. A les associacions molts cops ens toca fer la feina que correspondria a l’administració pública.

El darrer cas, l’hem pogut comprovar a les Borges Blanques, prop del paratge de la Font Vella, en unes obres on s’han entubat uns dos-cents metres de canal i s’han malmès el pont i el salt de l’antiga fàbrica tèxtil. Ambdós inclosos dins d’un BCIL i recollits en el POUM de la capital de les Garrigues. Sort, com sempre, de les entitats.

Aquest cop, els amics i companys de batalla en múltiples ocasions, l’Ateneu Popular Garriguenc i el Centre Excursionista Borges Garrigues, han sortit al pas i s’han mogut per poder corregir i minimitzar l’impacte visual de l’obra realitzada.

Gràcies i endavant!

Juneda (Garrigues)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia