El lector escriu

Nou impost metropolità, drets i deures

Primer, abans de les eleccions municipals, amb molta propaganda, als ciutadans de la segona corona metropolitana se’ls va rebaixar gairebé a la meitat la T-10. El ple de l’AMB havia aprovat incloure els seus municipis en la zona 1. Això creava un nou greuge comparatiu amb pobles veïns, és el cas de Vallirana, que fa vint anys, quan es van incorporar Cervelló i Corbera, que reivindica la seva pertinença territorial a la mancomunitat

Segon, ara, sense tanta publicitat, se’ls notifica la bona nova que els va passar per alt fa un any: que el ple havia decidit també que, als ciutadans i propietaris, nous beneficiaris de la rebaixa tarifària del transport, se’ls aplicaria l’impost metropolità igualant-los així, en el deure de tributar, als de la primera corona que ja el pagaven.

Tercer, no entenc la poca traça dels gestors metropolitans –alcaldes i regidors– per vendre amb transparència els beneficis de pertànyer a l’Àrea Metropolitana, una entitat que, a més del referit tribut, disposa d’importants aportacions directes de l’Estat, que la fan atractiva per als ciutadans dels municipis admesos, receptors de drets, serveis i inversions, pel que sembla, poc “informades” per uns ajuntaments temorosos ara de justificar els deures.

Quart, pel que fa a Vallirana: havent perdut gairebé 20 anys de prebendes gratuïtes, que ningú ens compensarà, oi Sr. Balmon?, no cal córrer per aixecar-nos el veto de pertànyer al club.

Vallirana (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia