El lector escriu

Perquè diferenciar és un dret

Diferenciar no és discriminar. El reconeixement de la igualtat dels drets dels homes no només no és contrari sinó que inclou el reconeixement del dret de les persones a la diferència, i a la seva atenció específica en igualat d’oportunitats. Diferenciar no implica menysvalorar, i en moltes ocasions és imprescindible per assolir l’equitat.

Un principi fonamental de la democràcia és la igualtat de drets de tots els ciutadans i el dret a no ser discriminat per raó “de raça, color, sexe, religió, opinió política i de qualsevol altra mena, origen, etc.” (articles 1, 2 de la Declaració Universal dels Drets Humans: i 10,2 i 14 de la Constitució Espanyola).

Altres drets fonamentals fan referència a l’educació, com ara que “el pare i la mare tenen dret preferent d’escollir la mena d’educació que serà donada als seus filis (articles 26 de la Declaració Universal dels Drets Humans i 27 de la Constitució Espanyola). No s’exclou l’educació diferenciada, ans al contrari, es reconeix com a dret.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia