El lector escriu

Els correbous

Dies enrere vaig veure una foto en un diari. Sortia un bou ferit al cap. Segons deien, havia estat maltractat. Em va fer llàstima, i com que ell no pot parlar, ho faré jo en el seu lloc.

Com saben els lectors, als correbous o bous embolats, els protagonistes són els bous.

A les Terres de l’Ebre n’hi ha molta tradició, i quan són les festes patronals, als bous els posen dues bengales a les banyes. Els fan córrer per les places i els carrers, marejant-los i estirant-los la cua, etcètera. I les persones a qui els agrada aquest espectacle s’ho miren divertides.

Jo els proposaria als que tenen tanta afició a divertir-se a costa dels animals, que posin un voluntari o l’alcalde amb un casc com el que portaven els víkings amb dues bengales enceses i una cua i comencin a córrer pels carrers i els amics i aficionats al darrere amb un garrot, intentant atrapar-lo donant-li puntades de peu, estirant-li les orelles i alguna garrotada, i quan acabi la cursa a veure si tindran ganes de repetir l’any vinent a les festes del seu poble.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia