El lector escriu

Enquestes i vots

Ens cal ser molt objectius en els moments que vivim a Catalunya.

I opino que el nostre president, Quim Torra, bon polític, bon historiador i bon orador, a qui li toca exercir un mandat molt difícil, va faltar a l’objectivitat en la conferència que va oferir recentment al TNC, en fonamentar la seva crida a la ciutadania a una marxa permanent en el resultat d’unes enquestes: un 80% de la població voldria l’alliberament immediat dels presos polítics, voldria exercir el seu dret a decidir, i desitjaria un govern republicà.

I hem de reconèixer que les enquestes només són orientatives, perquè el resultat d’unes preguntes fetes a una part de la població, per una senzilla operació aritmètica, s’aplica a la seva totalitat.

Em sembla que no és prou aquest fonament per animar la ciutadania a una manifestació permanent. Caldria fonamentar-la en vots. I afegeixo que ara, després d’haver constatat la darrera manifestació multitudinària i pacífica de la Diada, potser ja no en calen més.

Sí que convé crear un clima favorable perquè, si arriba el dia que puguem celebrar un referèndum pactat, el nombre de vots a favor dels tres temes enquestats, encara que no se’ns formulin per separat, coincideixi amb el de les enquestes: un 80% de la ciutadania.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia