El lector escriu

En resposta a “Espècies invasores”

Amb relació a la carta del senyor Josep Ruiz de Sta. Coloma de Farners, “Espècies invasores”, publicada el 5 de setembre, voldria dir que estic totalment d’acord amb la seva visió antropològica. Recordo que fa anys jo ja deia en converses entre amics i coneguts que Franco no havia guanyat la guerra a Catalunya, sinó que ho va provar als anys cinquanta i seixanta portant onades de gent d’arreu d’Espanya, principalment de les regions més deprimides. També s’ha de reconèixer aquest “mèrit” a empresaris d’obres sense escrúpols, principalment del totxo i ciment, que anaven a contractar mà d’obra barata sobretot a Andalusia i Múrcia, val a dir que en detriment de la gent del país que volia sous dignes.

Sí, és cert: 1a, 2a i 3a generació, cal només sortir al carrer i escoltar com un percentatge elevat diu: “Soc català i espanyol.” No, no es pot ser les dues coses; no s’hi val, amb el tema de les “arrels”. Els avis varen plantar-se aquí, a Catalunya; els fills han millorat amb el treball i les ganes de viure millor que els pares. I els nets? Van a les universitats i molts gaudeixen de llocs de responsabilitat en diferents àmbits del nostre país. Per tant, han trobat el futur que cercaven per als seus. O ets català o ets espanyol. Fes-te la pregunta. Quina llengua parlo? Com actuo dins aquesta societat oberta i acollidora? Estimo aquesta terra que m’ha vist néixer i créixer? Llavors, què soc, català o espanyol? Vostè, tu, no cal renegar de res, només has de tenir una prioritat. Tu tries.

Cassà de la Selva (Gironès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia