El lector escriu

Soraya Sáenz de Santamaría i l’‘apartheid’

Acabo d’escoltar les impresentables declaracions que ha realitzat la senyora Soraya Sáenz de Santamaría en què acusa el govern de la Generalitat de practicar l’apartheid en contra de tots aquells catalans que se senten espanyols i que, segons ella, no poden viure ni parlar en llibertat. Són unes acusacions gravíssimes, i encara més venint d’una persona que ha estat vicepresidenta de l’anterior govern del PP i que ara aspira a liderar aquest partit per tornar a governar Espanya. Denunciar que aquelles persones que a Catalunya se senten espanyoles estan oprimides perquè no poden exercir els seus drets polítics ni expressar-se (en les seves idees o la seva llengua) lliurement, és un autèntic despropòsit. I encara més el fet d’haver de recórrer a establir odioses comparacions amb el règim racista i criminal de l’apartheid de la Sud-àfrica del segle passat, en què els negres havien de viure segregats de la població blanca, en barris i escoles separades, sense cap mena de dret polític i veient les seves protestes violentament reprimides. Les seves paraules són un insult a la memòria de persones com Nelson Mandela, qui va haver de viure 27 anys empresonat sota aquella dictadura racista abans de convertir-se en el primer president negre del seu país.

El més greu de tot plegat és la mala fe amb què actua la senyora Soraya, perquè, com a persona culta i instruïda que és, sap perfectament en què va consistir aquell detestable règim polític. Crec que per dignitat s’hauria de disculpar.

Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia