Opinió

De reüll

Sense mascareta

A tocar de les vacances d’estiu, les xifres de la covid-19 s’enfilen, de nou. En la que seria la setena onada, que, per ara, no es dona per confirmada, augmenten les infeccions amb les noves i contagioses variants d’òmicron. Els hospitals s’hi comencen a notar. En els darrers 15 dies, els casos s’han doblat i els ingressats amb coronavirus superen ara les 1.700 persones. En aquest context, el govern català torna a recomanar l’ús de la mascareta en interiors, especialment a les persones vulnerables.

El suggeriment acompanya les xifres. I topa amb la realitat al transport públic, on, malgrat que la mascareta no ha deixat mai de ser obligatòria, cada cop es veuen més persones a cara descoberta. És fàcilment constatable al metro de Barcelona, però també als trens dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (com a mínim a la línia del Vallès) i, fins i tot, el TAV de Barcelona a Girona.

La sensació de final de pandèmia unida a l’inici de l’estiu ha afavorit una certa relaxació en l’ús de la mascareta al transport públic. Els números, però, són tossuts i desmenteixen possibles percepcions positives. És un fet: la mascareta ajuda a prevenir contagis. I, a més, al transport públic continua sent obligatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia