Opinió

De reüll

Suspens

Ara que és temps de selectivitat, la nota per al govern espanyol és un suspens. I l’assignatura, recurrent, la de l’execució de la inversió a Catalunya. Ni el temps ni els canvis al govern espanyol han aconseguit eliminar el dèficit inversor, un greuge cronificat en perjudici del país i dels catalans.

Les darreres dades certifiquen que l’executiu estatal tan sols ha invertit un 35,77% del que estava previst (uns 740 milions dels 2.068 pressupostats). El govern espanyol s’escuda en la pandèmia per justificar les xifres, un pretext tan poc creïble com lamentable si es té en compte que l’execució de la inversió a la Comunitat de Madrid puja al 184%, afectada com tots per la crisi sanitària derivada del coronavirus. I a la resta de territoris se supera, com a mínim, el 50% d’execució.

El govern espanyol pretenia pal·liar el malestar del seu homòleg català pel dèficit d’inversions amb una foto de la reunió de la comissió bilateral. L’òrgan es reunirà, divendres, a nivell tècnic. Sembla difícil que ni en aquesta ni en pròximes trobades es puguin desencallar inversions significatives i encara menys revertir la tendència. Per fer-ho, com apunta Germà Bel, caldria que Espanya es convertís en un Estat plurinacional. “I això no passarà.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia