Opinió

A la tres

Virus i bacteris d’ultradreta

“Tota l’estona dient-nos que a Vox no són feixistes, però han de venir els feixistes reconeguts a dir que els copien

El 22 de maig Vox de Girona es trobaven a Salt. Es veu que van fer una botifarrada –una cosa molt catalana– i van publicar a Twitter una foto amb 85 persones que hi van anar. Des del compte ultradretà es va retuitar una de les perles d’Alberto Tarradas, diputat del partit al Parlament, en què anima a conquistar-ho tot, i hi van afegir la frase següent: “La bandera està alçada, ara anem a defensar-la alegrement.” S’entén que la bandera en qüestió és la rojigualda i que l’alegria només els ve quan la veuen. Fins aquí, res més a dir. Penses “pobrets”, i s’ha acabat.

Però com si fos un virus que devora un bacteri, la ultradreta va atacar la ultradreta. La Falange es va indignar per la frase de l’alegria. “Entenem que us és complicat dotar el vostre partit d’un discurs, una mística atractiva i un estil. Però copiant cada dos per tres alguna frase dels fundadors de la Falange no ho aconseguireu. En vosaltres tot és retòrica impostada.” I vinga! Espectacle. Resulta que l’autor d’aquesta frase tan alegre no és cap altre que Miguel Primo de Rivera, aquell dictador que tant de bé va portar a aquest país que tant els enamora.

Quan uns i altres s’han de discutir per veure qui és més carrincló, antidemocràtic, misogin, racista i homòfob, és que tenen un problema. Tota l’estona dient-nos que a Vox no són feixistes, però han de venir els feixistes reconeguts a dir que els copien. Tampoc és una mala opció, de fet. Perquè quan les deixen anar de collita pròpia, deixen anar autèntiques joies intel·lectuals. “A mi em fa pena no sentir pel carrer aquell ‘digue’m com et dius i et demano per Reis’ o ‘això és un cos, i no el de la Guàrdia Civil”. De Carla Toscano, diputada de Vox al Congrés. O “li respondré com si fos una persona com les altres”, del vicepresident de Castella i Lleó a una procuradora amb minusvalidesa. D’exemples, n’hi hauria molts més. Però no han de patir: la bandera segur que amb l’ajut dels altres partits espanyols continuarà alçada. El que potser no els durarà tant és l’alegria. Que ho preguntin a Cs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia