Opinió

De reüll

Explicacions de què?

Explicacions de què? La pregunta del rei emèrit i el posterior riure quan un periodista li va demanar si aclariria els seus escàndols davant de la ciutadania, entre ells el suposat cobrament de 65 milions d’euros en comissions per haver intercedit en les obres de l’AVE a la Meca, era la resposta més clara que segurament li hem sentit dir mai al monarca. Una contesta en forma de sonora plantofada per als que pensem que la justícia hauria (i ho dic en condicional perquè és evident que no ho és) de ser igual per a tothom. De fet, tota la visita de l’emèrit a Espanya, la primera després que, assetjat per les polèmiques, decidís fa dos anys de manera obligada establir la seva residència a Abu Dhabi, és una declaració d’intencions. Lluny de la discreció que probablement hauria volgut la Casa Reial, Joan Carles I torna a Espanya amb tota l’ostentació possible, gaudint de les regates (a cos de rei), a costa de l’erari públic i sense una mínima referència als errors comesos.

El tancament de les causes judicials (en té una de pendent a Londres) no esvaeix ni de bon tros l’ombra que acompanya i acompanyarà el rei emèrit. Ho sap perfectament Felip VI. Com també és conscient que el seu pare i predecessor és, amb diferència, qui més ha perjudicat la monarquia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia