Opinió

A la tres

El candidat del pipí

“Si fos votant del PP em faria vergonya contribuir que Pablo Casado fos president del govern d’Espanya

El govern de la Generalitat ha decidit denunciar el líder del PP, Pablo Casado, per haver acusat un nombre indeterminat de directors d’escola a Catalunya de donar “instruccions” a un altre nombre indeterminat de professors, de “no permetre anar al lavabo als nens que parlen castellà”. En altres paraules, l’acusació de discriminació lingüística i d’incitació a l’odi serien les més lleus, perquè els podria acusar directament de torturadors. No cal fer actes de fe; la pel·lícula és surrealisme pur, com el totalitarisme ètnic que pretén revelar al darrere, però el més sorprenent de tot és la denúncia. Com és possible que un polític que vol ser president del govern d’un Estat com ara Espanya pugui ser tan inconsistent? Com és possible que es plantegi vendre un relat tan absurd, tan irreal, tan fàcil de desmuntar?; i, per damunt de tot, com és possible que un personatge d’aquesta dimensió intel·lectual tingui possibilitats reals de convertir-se en el proper president espanyol? Costa de creure, si no fos perquè la majoria de mortals van pensar el mateix de Donald Trump i la seva estratègia el va portar a la Casa Blanca, encara que fos per acabar sortint-ne en globus.

Diuen al PP que Casado no s’inventa aquestes coses. Es veu que un reportatge d’El Mundo –recordem, el diari que durant anys va sostenir que l’atemptat d’Atocha el 2004 no va ser obra del terrorisme gihadista, sinó d’ETA– parlava d’una monitora d’una escola de Barcelona que deia que la seva coordinadora li va donar l’ordre d’“ignorar” un alumne si “demanava fer pipí en castellà”. I es veu que una dona de Vila-seca va denunciar que la seva filla de 4t d’ESO no podia anar al lavabo “si no ho demanava en català”. Dues denúncies sense comprovació, ni recorregut, i la segona, per a més inri, formava part d’una campanya de propaganda de Vox.

Francament, no sé si serveix de res denunciar un polític al jutjat per falsedat, però si jo fos un dels milions de votants del PP, per vergonya, per dignitat i per responsabilitat, no voldria que el meu vot fes president aquesta mena de candidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia