Opinió

A la tres

La perversió dels mots

“La banalització de l’extermini sistemàtic i programat d’éssers humans ha arribat a un punt de no retorn

No falla. Cada vegada amb més assiduïtat, des del Memorial d’Auschwitz es veuen obligats a fer un comunicat exigint que es deixi de comparar l’holocaust amb altres fenòmens socials amb major o menor projecció mundial. La banalització de l’extermini sistemàtic i programat d’éssers humans ha arribat a un punt de no retorn. El darrer episodi, com era de preveure, ha estat el promogut pel moviment antivacunes, que amb una sobredosi d’ignorància o de mala llet –jo advoco per la segona opció– han acusat les autoritats mundials d’emmirallar-se en el genocidi del poble jueu a l’hora d’administrar les vacunes contra la covid. Sembla que torna a haver-hi una conxorxa planetària que preveu eliminar un percentatge elevadíssim de població amb l’excusa d’una pandèmia que no existeix o que si existeix, està perfectament orquestrada i controlada per les forces malèfiques de sempre.

Els antivacunes, coneixedors de com és de fàcil avui dia escampar un missatge fals si estàs disposat a pagar-lo i, sobretot, a disfressar-lo de veritat, van incloure un comunicat a la xarxa social Facebook en format anunci. L’empastifada ha estat memorable i malgrat les excuses i les promeses de fer un control més exhaustiu dels seus continguts en un futur, Facebook encara no l’ha eliminat. L’anunci hauria suposat uns ingressos d’uns 280.000 dòlars per a la xarxa social. Vet aquí la pressa per fer prevaldre la veritat.

Minimitzar o simplement negar l’holocaust o utilitzar el terme nazi com a insult pervertint tot el seu significat no és nou. Però sembla que ara és més fàcil, més efectiu. Potser perquè parlar d’història obliga a desenterrar vells fantasmes que crèiem oblidats i que tornen a campar per Europa en forma de populismes? Els nazis, els de debò, repetien als seus presoners que si aconseguien sobreviure mai ningú no els creuria, perquè allò que explicaven que els feien era massa horrorós, del tot impossible que ho fessin éssers humans. Gairebé ho aconsegueixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia