El lector escriu

“«Arbeit macht frei»”

“El treball us farà lliures.” Aquesta frase històrica a Mauthausen defineix ella sola tota la mentida, perversió i crueltat que un poble pot exercir sobre un altre que té sotmès.

Cal confondre’l, posar-ne en dubte les conviccions, dividir-lo i, com un ramat, conduir-lo dòcilment al sacrifici. És nazisme pur.

Hi veuen diferència amb les que espanyols i botiflers ens obsequien diàriament?:

“Sense violència es pot parlar de tot”, “Us estimem”, “Apoyaré el Estatuto”, “La gent no està per ximpleries”, “Vagareu per l’espai”, “Perdreu les pensions”, “La Constitució és intocable”, “La patria es indivisible”, “Espanya és una nació mil·lenària”.

És el mateix mètode, adaptat al moment històric, amb idèntica intenció final: destruir, aniquilar, sotmetre. Un genocidi cultural, lingüístic i històric paorós, de segles, en què hi cap tot: morts, exili, repressió, espoli, sentències, tortura, etc.

La taula de diàleg és ara la nova fal·làcia emprada a la porta del camp de concentració que és aquesta Catalunya ocupada, atemorida, escarnida i condemnada.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia