El lector escriu

El Parlament, parla única de país

Crec que comença a ser hora d’adonar-nos que els enemics de la nostra llengua no estan distants; és un tòpic l’assenyalar que aquests són fora de Catalunya. Doncs no és així: estan tan propers a nosaltres que actuen al Parlament, com si de casa seva es tractés. Almenys, com a diputats de partits, ocupen escons per defensar les seves idees, entre les quals hi ha la persecució constant del català. No en tenen prou menyspreant-la, sinó que a més, l’ignoren, i parlen en castellà a l’hemicicle, com a prova del seu poder.

No cal fer-nos el sord, ja que al Congrés espanyol sempre han rebutjat les parles diferenciades i que tant enriqueixen el país. Tot plegat és un contrasentit; el fet que un Congrés nacional barri les portes a les llengües pròpies no és legítim, com tampoc ho és que s’accepti que al nostre Parlament es parli en castellà, una mesura impositora de poder governamental, de la mateixa manera com no el deixen parlar al Parlament europeu. Per què aquesta erradicació, si tots som comunitaris o només han de prevaler les que ells en diuen “oficials”?

Vulpellac (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia