Opinió

A la tres

La repressió que no cessa

“Els drets de manifestació i reunió, rebregats, i la democràcia, que va perdent color a cada bugada

Sense saber-ne el motiu, ens assabentem a primera hora del matí de la detenció dels alcaldes de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Dani Cornellà, i, en degoteig, de nou persones més. Fins a setze en tot el dia. La perplexitat dels primers moments augmenta quan el Tribunal Superior de Justícia s’afanya a aclarir en un comunicat que els arrestos no han estat fets a iniciativa d’un jutge, sinó de la Policía Nacional. S’inscriuen en la investigació de les protestes del primer aniversari de l’1-O, quan els CDR van tornar a tallar les vies del TAV a primera hora del matí. La protesta, per a qui no ho recordi, va ser pacífica i limitada en el temps. Se’ls acusa a tots de suposats desordres públics.

Setze detencions per una mobilització, incloses les de dos càrrecs electes municipals de la CUP. Sense citació judicial ni avís previ. La desproporció és més que evident. L’actuació, del tot injustificada. I prova que la repressió contra el moviment independentista es manté en el temps governi qui governi. Que al sobiranisme, amb nou presos polítics i altres a l’exili, se li vol infligir un càstig exemplar en el pròxim judici a l’1-O perquè no torni a desafiar l’Estat espanyol, ho sabem. I per si no havia quedat prou clar amb casos com els de Tamara Carrasco i l’Adri, l’operació d’ahir torna a fer evident que també es vol penalitzar la mobilització cívica i pacífica que ha caracteritzat el moviment al llarg dels darrers anys. Els drets de manifestació i reunió, rebregats, i la democràcia espanyola, que va perdent color a cada bugada. En són unes quantes, ja.

L’executiu del PSOE, que fa bandera del diàleg amb el govern de la Generalitat, hauria de donar explicacions sobre una operació policial que va rebre la condemna unànime del sobiranisme. Com conviu la mà oberta de la qual presumeixen el president espanyol i els seus ministres amb la de ferro policial? Es confirma que la desmesura és la nova mesura? En un dia d’escàndol no hi va haver pronunciaments de l’executiu estatal. Encara esperem els de Pedro Sánchez, Fernando Grande-Marlaska i Teresa Cunillera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia