DIARI DE REDACCIÓ. ] / LLUÍS SIMON

6

octubre

96 a 40

Gallardón intenta justificar la despesa olímpica de Madrid i ho compara, per treure importància, amb altres entitats espanyoles de promoció i turisme. Per quedar-se tranquil només havia d'haver recordat que tota una candidatura de quatre anys ha costat menys de la meitat que Cristiano. Però és clar, Florentino és intocable.

7

octubre

El bruixot

Hi ha un home tocat per la vareta dels déus que fa vudú, precisament, a Cristiano Ronaldo. Certament, quan parla s'aprecia que és un il·luminat i l'únic hereu dels dos grans mestres de la bruixeria universal, és a dir Merlí i Carlos Jesús.

8

octubre

Aparteu les criatures

Visita obligada al festival de Sitges. El públic, que és sobirà, se'n fot del jurat i la crítica. Cada esquitxada o vomitada de budells, sang i fetge sobre la pantalla és rebuda amb una tonada ovació. Per complaure el moviment freaky, els directors i les càmeres han d'anar de cara a barraca. Els lectors de Cahiers du Cinéma no poden apreciar aquest vuitè art.

10

octubre

Per poc

He fet un 14! Però no en la travessa, sinó en el refotut Supermanager de l'ACB. La xifra provoca tant enrenou en la secció de bàsquet que, fins i tot, amenacen d'entrevistar-me. Els experts en ciències exactes consideren que fer 14 punts amb 12 jugadors és un desafiament a les matemàtiques.

12

octubre

La història es complica

El dia d'avui és conegut en altres verals com a Fiesta Nacional, Fiesta de la Hispanidad, i Dia de la Raza, per posar només alguns exemples. Les nostres conviccions respecte a aquesta jornada, que encara viuen amb gran joia els falangistes reciclats (de nom) de la Península, poden canviar si com s'afirma des dels EUA Cristòfol Colom era definitivament català. Si és així, la Generalitat pot reclamar, com va fer Israel, tot Amèrica com a territori propi? Deuen ser Obama, Chávez, Castro i Maradona ciutadans catalans?

13

octubre

Teologia pura i dura

Si la mà de Maradona és la de Déu, la part de la seva anatomia que ell reclama de manera vehement que li sigui xumada és, indubtablement, el fal·lus de nostre senyor. Amb perdó...

14

octubre

Raúl CD Espanyol

A James Cameron per enfonsar el Titanic li van donar un grapat d'Oscars. A Tamudo, en canvi, per fer la mateixa feina només se'l critica.

16

octubre

Política i futbol

El messianisme de Laporta es tradueix al camp: 1-0 contra l'Almeria fent pena, 0-0 contra un València desballestat i 1-2 contra uns turistes siberians. L'equip de bàsquet també fa figa i el d'handbol, no diguem.

17

octubre

Bernie, «on fire»

Si com diu Ecclestone els accidents –sobretot el d'Ayrton Senna– serveixen per oferir i augmentar l'espectacle en la Fórmula 1, una bona idea seria agafar-lo a ell, ficar-lo al seu jet privat i estimbar-lo a la graella de sortida en el mateix moment que els monoplaces arranquen. El següent i multimilionari contracte televisiu el signaria al seu despatx preferit, l'infern.

18

octubre

Babèlia

De moment, aquest partits amenacen de participar en les properes eleccions al Parlament: PSC, ERC, PP, IC –tres en un–, CiU –dos en un–, Ciutadans, Unión Progreso y Democracia (sic), Reagrupament, MNP (Montserrat Nebrera Partit), Plataforma x Catalunya, les CUP... Qui diu que la política no té interès?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.