DIARI DE REDACCIÓ. ] / LLUÍS SIMON

1

setembre

El retorn

Els lectors preocupats per la meva situació en el globus terraqüi, sapigueu que l'allunatge a la redacció hauria estat perfecte si no hagués preguntat com ho farem aquest any per veure el futbol per televisió. Encara m'estic recuperant de les cares d'espant dels tècnics de manteniment de la casa. Això sí, en el Barça-Sporting Jaume Roures va anar a la llotja del Camp Nou. Ell era el que tenia més clar que el partit no es veuria enlloc.

2

setembre

Inquisició

Es veu que aquestes quatre lleis de pa sucat amb oli que alguns anomenen Estatut són considerades un perill imminent pel Consell de Guardians de la Constitució espanyola. Haurem d'advertir a l'ONU sobre un hipotètic programa nuclear espanyol, perquè ja sabem cap on apuntaran els míssils.

3

setembre

Ricky Rubio

Llegeixo que aquest noi ha fitxat finalment pel Barça. Algú, amb el cor més verd-i-negre que tota la família Margall plegada, s'espavila a recordar-me que fa uns anys vaig escriure que Ricky jugaria al Madrid. El que jo vaig insinuar és que el Joventut sempre preferirà que els seus cracks vagin al Madrid. I l'afer en qüestió m'ha donat la raó. Tots els aficionats i directius de qualsevol club s'han de fer aquesta pregunta: preferim reforçar l'esport català o l'esport espanyol? Llavors tothom sabrà de quin peu calça.

4

setembre

Putes i diaris

Els diaris denuncien la prostitució als carrers de Barcelona. Jo denuncio la prostitució als diaris.

5

setembre

La Vuelta

Els organitzadors de la cursa espanyola destaquen l'enorme èxit de la prova a l'estranger. Es refereixen a Tarragona?

6

setembre

Cristiano

Quin delit poder imaginar, ni que sigui en les nits de xafogor en què costa agafar el son, el fracàs de l'home dels 96 milions i el seu exili a qualsevol d'aquests programes que envien famosos de baixa estofa a una illa o a un altre planeta. D'això se'n diu llibertat de pensament.

7

setembre

Maradona

Per què els argentins no admeten que un exdrogoaddicte no pot ser seleccionador? No en tenen prou amb què els modestos bolivians els clavessin un 6-1 i que el Brasil els hagi humiliat a casa per enviar-los un altre cop a Cuba?

8

setembre

«ÑBA»

Un company assegura que la paraula que més odia en aquest món és ÑBA, una expressió inventada pels mitjans madrilenys per mitificar la presumpta grandesa de la selecció espanyola de bàsquet. Hi estic bastant d'acord. Per això va ser tot un plaer que quatre jovencells serbis –totes les figures del país s'havien quedat a casa– humiliessin no ja l'equip espanyol, que ni em va ni em ve, sinó tota la colla de corresponsals fatxendes carpetovetònics amb la bandera tatuada en un lloc innombrable. I després, apa, tots a canviar la portada.

9

setembre

Aliança de civilitzacions

Aquests dies he vist amb interès ministres socialistes del govern espanyol alçant el braç com si fossin dirigents sindicals dels anys setanta. Són els ministres d'un estat que es posa a les mans d'un advocat fatxa –per resumir suaument tot el seu currículum– que malda per prohibir una simple consulta popular a Arenys de Munt. Aquesta convergència entre polítics que anhelen la lluita de classes i advocats amb tuf de feixista només és possible en aquest lloc del món i per una causa: que els catalans expressem lliurement la nostra opinió. Durant la dictadura Jorge Buxadé hauria engarjolat Alfonso Guerra. Ara són aliats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.