DIARI DE REDACCIÓ. ] / LLUÍS SIMON

26

maig

Carretero

Realment Catalunya necessita un partit independentista que aplegui gent de tots els corrents socials i polítics? Un projecte així no resistiria una reunió de 15 segons entre un membre de la CUP i un autoanomenat sobiranista convergent de l'estil de David Madí.

27

maig

Nans contra gegants

Per mi, l'anàlisi de la final és ben clara. El totpoderós i campió europeu Manchester United, amb el Pilota d'Or, Cristiano Ronaldo, i tota la seva artilleria a punt –Berbatov, Rooney i Tévez valen 40 milions cadascun–, s'enfronta amb un rival que té tres defenses titulars a la graderia –Alves, Márquez i Abidal–, un organitzador lesionat amb ordres de no xutar –Iniesta– i un davanter amb el genoll cascat –Henry–. I, a més, hi ha Sylvinho (35 anys), semiretirat i suplent de suplents; Touré, desplaçat del mig del camp a l'eix central; Puyol, desplaçat de l'eix central al lateral, i Sergio Busquets (21 anys), d'eix defensiu quan el de Badia fa tot just uns mesos que es batia contra jugadors de tercera en l'arxiconegut futbol pedra. I malgrat tot, guanya el Barça. Sincerament, ho veia impossible.

28

maig

Messi, com Laporta

El gran Leo promet a l'afició amb un atac d'eufòria i, probablement, d'alcoholisme incontrolable, que el 2010 portaran totes les copes que juguin al camp, o sigui: el Gamper, la supercopa d'Espanya, la supercopa d'Europa, el mundialet de clubs, la copa Catalunya, la copa del Borbó xiulat i la lliga. Tots aquests títols, però, es resumeixen en un: guanyar la Champions al Bernabéu i contra el Madrid. Llavors, que s'acabi el futbol, i benaventurats els que ho disfrutin.

29

maig

Lakers

Els Lakers sempre han estat el Barça dels EUA i, com a tal, el meu primer equip de l'NBA, però ara hi ha un problema; un greu problema. Tot Espanya s'ha fet dels Lakers –fins i tot, els suposats fans dels Celtics, colla de traïdors!– perquè Pablo –perdó, Pau– Gasol s'ha fet amic de Kobe Bryant i pot guanyar l'anell. La campanya prohispànica a favor dels Lakers és esgotadora. Però podria ser pitjor, podria jugar-hi Felipe Reyes. Llavors, em faria dels Clippers. Segur.

30

maig

Díez & Rivera

Ara s'amaguen sota les pedres, però van ser ells, els presumptes intel·lectuals Arcadi Espada, Francesc de Carreras i Albert Boadella, entre altres llumeneres, els que van instigar un partit, Ciutadans, que ara ha sortit de l'armari pactant amb l'ultradreta per a les eleccions europees. El seu president, Albert Rivera, desfila aquest dissabte orgullós a Mallorca per denunciar la imposició del català al costat de Rosa Díez, la führer d'Unión Progreso y Democracia...

31

maig

Astrologia

Hi ha algun problema amb els astres, sobretot els de color blanc. Fernando Alonso va amb cotxe, però fa temps que navega; Cristiano Ronaldo s'enfurisma amb una pilota als peus, i ara Rafa Nadal cau contra l'últim suec que sabia jugar a tennis.

1

juny

Prepotència babilònica

Sota la capa d'amabilitat suprema que amaga el senyor Florentino s'hi oculta la seva imatge real, un ésser d'una supèrbia il·limitada alimentada pel monstre de les piscines, Pedro J., que des d'un pamflet en què s'autoproclama capdavanter de la premsa lliure, li ha fet una campanya tan indigna que els col·legis de periodistes haurien d'estar alçats en armes.

2

juny

General Motors

Marx, Lenin i, fins i tot, Stalin, estarien orgullosos dels EUA. El govern ja té la seva pròpia companyia nacional d'automòbils. I és la més gran del món. Poca broma. Fixeu-vos en les paradoxes de la història. Els països comunistes esdevenen capitalistes i els capitalistes, socialistes. Sempre ens quedarà Corea del Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.