DIARI DE REDACCIÓ. ] / LLUÍS SIMON

16

maig

LeBron

Un any més es demostra que LeBron James és un jugador que, de moment, fa de tot menys equip. Amb talent, potència física, esmaixades estratosfèriques i ambició no n'hi ha prou. Que algú li digui que hi ha quatre jugadors al seu costat que també saben botar la pilota. Michael Jordan era igual fins que Phil Jackson es va creuar en el seu camí. Necessita un entrenador psicòleg que el recondueixi. Com ha fet Guardiola amb Messi.

17

maig

Solidaritat

Una proposta honesta al govern de ZP. Si em converteix en ric –la manera, diguem-ne que m'és igual– li deixo que m'apugi els impostos.

18

maig

«Selección nacional»

Algú ha preguntat realment a Valdés si prefereix anar a fer d'aplegapilotes al mundial de Sud-àfrica en lloc d'anar de vacances a la Polinèsia?

19

maig

Retallem, retallem...

Després d'observar com l'FMI, l'Obama i la Unió Europea regeixen la nostra política econòmica em pregunto per què no fem desaparèixer, directament, el govern espanyol –monarquia inclosa– i ens lliurem pacíficament a Angela Merkel. Algú ha calculat l'estalvi que suposaria liquidar tot això i, de passada, el PSOE i el PP, gastadors de mena?

20

maig

Wembley 2011

Amb Cruyff de president d'honor, Txiki de secretari tècnic (?) i Guardiola d'entrenador, ja podem somiar en un 19è aniversari sonat del gol de Koeman a Londres. Amb tot, el detall més transcendent és el retorn del Sampdoria a la Champions. Un senyal diví.

21

maig

Màster en futurologia

Sóc incapaç de pronosticar qui serà el nou president del Barça, però, com un Nostradamus qualsevol, tinc molt clar qui guanyarà les eleccions del 2016: Joan Laporta i Estruch.

22

maig

Mourinho

Amb el portuguès no comparteixo, malauradament, ni compte corrent ni sex-appeal, però sí la incapacitat de jugar a futbol. És un mal molt estès entre els matussers de mena. Què faig, doncs, quan coincidim uns quants d'aquests bornis de la pilota en un partit de xerinola de futbol sala i al davant tenim gent més capacitada, que tampoc costa gaire? Doncs, tots cinc ben juntets al darrere i, sobretot, les pilotades, ben llargues. Segons descobertes arqueològiques recents, aquest manual ja l'aplicaven els neandertals quan s'enfrontaven a cops de pedra.

23

maig

Pujada a l'infern

Quedo absorbit per la terrorífica etapa del Monte Zoncolan en el Giro. La sogra, que sempre ha tingut un interès nul pel ciclisme, també observa esparverada el patiment inhumà al qual són sotmesos els ciclistes en unes rampes que semblen tretes d'una postal de l'Himàlaia. Li agafa un antològic atac de riure quan observa que l'esforç del guanyador és recompensat amb una petita panera que conté productes locals: «Després del que li han fet pujar li donen aquesta misèria. Pel cap els hi tiraria jo.» Saviesa popular.

24

maig

A l'illa que hi falta gent

Després de tenir accés a l'autèntic final de Lost estic en disposició d'avançar en primícia quina era la intenció original dels guionistes: Florentino comprava l'illa i hi enviava un submarí d'anada (i no de tornada) amb Valdano, Pardeza, Pellegrini, Raúl, Guti, Benzema i Kaká.

25

maig

El forat negre

La tuneladora Gerunda s'acosta lentament i inexorablement exactament al lloc des del qual us estic escrivint. Si algun dia aquest diari deixa de sortir aviseu els bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.