DE TOT I RES

SANTI CARRERAS

Contra el fred, compromís

El Barça no vol passar fred a Europa. No hi ha previsions de grans gelades a Kíev, però sí temperatures baixes, com sempre. La gent del temps assegura que cal abrigar-se per anar a Kíev, però que no cal fer-ho exageradament. És la mateixa previsió i coneixement de la realitat que té l'entrenador blaugrana per afrontar el partit d'avui de la lliga de campions. Sap el que s'hi juga. Sap que depèn del que faci el seu equip, com els altres equips del seu grup també saben el mateix. Tots tenen possibilitats de passar a vuitens. Els protagonistes ja han dit que el d'avui és el partit més important de la temporada. Saben quina és la solvència de l'adversari al seu estadi, i per arrodonir aquesta primera fase cal aconseguir el primer lloc del grup per afrontar els vuitens de final de la competició amb el factor camp a favor. Jugar el partit de tornada al Camp Nou sempre dóna una tranquil·litat afegida. I això és el que es pretén. Guardiola vol que tota la plantilla faci pinya per afrontar aquest partit. Tots han anat a Kíev. Això els fa conscients de la transcendència del partit i de la voluntat de l'entrenador de cohesionar un grup que ho ha guanyat tot.

En l'expedició hi ha un jugador que no pot participar en aquesta competició i un que fa un any i mig que no juga un partit oficial. Tots són importants. Això es transmet a la resta i reforça segurament el compromís de tots plegats. Treball i implicació és el que sempre ha demanat el tècnic blaugrana als seus jugadors, començant per ell. Avui, també. Segur que qualsevol psicòleg que es dediqui a treballar amb col·lectius i que estudiï les seves dinàmiques parlaria de la gestió que fa del grup el tècnic blaugrana. Exigència màxima en tots els partits per aconseguir un rendiment òptim que els permeti aconseguir els objectius que s'han marcat i que sempre són els mateixos: guanyar, però sense renunciar a un estil de joc, a una manera de fer que els dóna una personalitat. Aquesta personalitat els aporta una força que fa que els adversaris, al marge del talent individual que té l'equip, estiguin pendents dels onze que són al terreny de joc. Aquesta pretensió també és aplicable avui a Kíev. És com una final. Algú pot pensar que amb aquesta filosofia sempre s'afronta cada partit com una final, però avui una mica més per reafirmar-se en la capacitat de superar una primera fase d'una competició que no els ha anat a favor. Per superar el fred d'Ucraïna no hi ha res millor que el compromís col·lectiu que planteja el Barça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.