DIARI DE REDACCIÓ. ] / LLUÍS SIMON

18

novembre

Resistirem!

La Cataluña del Real Madrid. Crónica de una resistencia és un llibre que ha escrit José Miguel Villaroya, un home que assegura que els madridistes viuen a Catalunya com els maquis ho feien durant el franquisme, assetjats pel fanatisme blaugrana que domina tota la societat. No podia estar-hi més d'acord. Quan poso al nostre país Antena 3, Tele 5, Cuatro, Canal + o TVE; o llegeixo les edicions catalanes de Marca, As o El Mundo, o escolto la SER o la COPE m'indigno profundament per l'odi que senten aquests mitjans pel club que Guti ha convertit en un exemple a seguir per als nostres fills.

19

novembre

Mans Unides

L'Associació d'Aficionats al Bon Gust pel Futbol demana, si us plau, que ningú faci repetir el partit entre la França de Raymond Domenech i l'Irlanda de Giovanni Trapattoni per evitar que s'atempti contra la salut sensorial i psicològica dels possibles futurs espectadors.

20

novembre

Conspiració

Arribo a la conclusió que els membres del Tribunal Constitucional no són, en realitat, juristes obtusos o toixos. Només una colla de maulets disfressats amb toga perquè Garzón no els detecti poden haver tingut la pensada de carregar-se l'Estatut injectant al programari informàtic de Montilla un virus independentista.

21

novembre

D'Helena a Elena

Fa milers d'anys, Esparta tenia una bella princesa, Helena. Segons la llegenda, era la dona més formosa de la terra. La lluita per la seva possessió provocà la llarguíssima guerra de Troia que convocà guerrers tan mítics com ara Menelau, Odisseu i Aquil·les. Aquí tenim, per dir-ho d'alguna manera, una altra princesa Elena (sense h), també d'origen hel·lènic. La seva possessió no ha provocat cap gran aldarull entre els prínceps del món. Ara està disponible. Veurem si la cosa canvia, però jo, per raons d'estat –no tinc sang blava– m'esborro de la llista de pretendents.

22

novembre

Denominació d'origen

Finalment sorgeix una bona idea a la redacció. Als esportistes catalans que ho facin malament els anomenarem espanyols i als que ho facin bé, doncs això, catalans.

24

novembre

El país veí

Si fos espanyol (avui, curiosament, no trobo el DNI enlloc) contemplaria amb horror els homes i dones que ens han de treure de la crisi. M'imagino l'il·luminat Zapatero, autoproclamat líder mundial de l'aliança verda pacífica social, i l'abraçacorruptes Rajoy cara a cara en un ring, on el millor (en el pitjor sentit de l'adjectiu) Tyson els dóna lliçons d'alta política mentre els parlamentaris socialistes i populars s'esbatussen amb violència els uns als altres a les grades.

24

novembre

«Bamboo Avenue»

Vint anys després arriben els homenatges a Umpah-pah. Aquest nom toca la fibra sensible a tots aquells que ens vam fer grans amb una catximba al tocadiscs i una altra a les mans.

25

novembre

Paciència amb Mourinho

El seu xou particular l'organitzarà en una sala de premsa d'un camp d'un equip que va de blanc, al qual haurà tombat en els quarts de final. Humiliar un ésser superior, deu pensar, sí que mola. Guardiola és massa bon jan.

26

novembre

Pompeu Fabra

Fa hores que intenta sortir de la tomba. Vol assistir in situ a la trobada Montilla-Cruyff. Probablement, sorgirà un nou idioma d'aquesta cimera i vol ser el primer a posar-hi els punts i les comes. Els acadèmics de tot el món estan convocats, també, a una conversa prototipus del que serà el primer contacte entre els humans i els marcians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.