TENNIS / OBERT DELS EUA

El pes d'una controvèrsia injusta

Les sospites sobre apostes fraudulentes en dos partits d'Òscar Hernández aixequen els dubtes en els mètodes de seguiment i control de l'ATP

Les apostes en el tennis són un problema que les mateixes cases d'apostes i les autoritats del circuit segueixen des de fa temps. A Nova York, agents de la Unitat d'Integritat de l'Esport segueixen i analitzen amb deteniment els partits susceptibles de frau. En dos d'aquests duels, no fa gaire, es va veure immers el montgatí Òscar Hernández. Tot i guanyar-los, les sospites han esquitxat el català, que no té res a veure amb la polèmica.

«La gent es queda amb els titulars, i no llegeix tota la notícia», es queixa Hernández, que possiblement per aquells dos partits haurà entrat en la llista negra, la que conformen un reguitzell de jugadors, sobretot russos, italians i argentins. Però Hernández sense estar-hi implicat. Aquesta és la injustícia, ja que les sospites versen en els seus dos rivals: l'austríac Koellerer i el serbi Tipsarevic. «Els dos partits els vaig guanyar», recorda el català, proclamant una innocència que sembla haver quedat tenyida d'interrogants. I tot, pels mètodes de seguiment i control de l'ATP, que inclouen una lògica confidencialitat de les investigacions que no es compleix. Sovint, els rumors salten a la premsa amb excessiva facilitat. El rus Davidenko, en l'ull de l'huracà durant un any (sense demostrar-se finalment la seva implicació en les acusacions de frau en els partits), n'és la prova. «M'he llaurat una carrera a còpia de molt sacrifici i esforç, és trist que el meu nom s'involucri en això», es lamenta Hernández, que tornava a caure en el debut d'un Gran Slam. Aquest cop, contra l'argentí Chela, 137 de món i lluitant per tornar després de vuit mesos lluny del circuit per una greu lesió discal. Per Hernández, és la 23a derrota en l'ATP de l'any. Des de les dues victòries sospitoses contra Koellerer (al juny) i Tipsarevic (juliol), només n'ha assolit una més. El pes indiscutible d'una controvèrsia injusta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.