Més esport

Castillejo i Ayad guien la selecció estatal al títol

Atletisme. Els catalans signen el cinquè i el sisè lloc, respectivament, en l'europeu de cros, a tretze segons de l'italià Andrea Lalli, que va sorprendre els grans favorits sobre la neu de Budapest

El jove Andrea Lalli, il rosso di Campochiaro, va sorprendre els grans favorits i es va desplaçar com si anés calçat amb uns esquís de fons per la fina capa de neu del circuit de Budapest i va guanyar el primer títol italià en l'europeu de cros. Sigui per les temperatures gèlides o perquè va errar de tàctica, el lleidatà Ayad Lamdassem, subcampió en les dues últimes edicions, no va poder passar del sisè lloc i fins i tot va cedir a l'esprint amb el rubinenc Carles Castillejo, que va arribar a la capital hongaresa gairebé de rebot i al capdavall va ser el millor de la selecció espanyola, campiona per equips.

Lalli ja es va deixar veure en els primers quilòmetres i va compartir protagonisme amb el francès Hassan Chahdi. Al cinquè quilòmetre, el líder francès ja havia renunciat a l'aventura. Mentrestant, el jove corredor italià continuava ferm en el seu propòsit de convertir-se en el primer atleta que guanyi el títol continental de cros en categoria júnior, sub-23 i sènior. La seva diferència va anar augmentant volta a volta, i en els últims metres es va permetre el luxe d'anar saludant els agosarats aficionats que continuaven impertèrrits en el circuit i d'arribar guanyador embolcallat amb la bandera tricolor. El grup perseguidor, amb Castillejo i Lamdasem i mitja dotzena de corredors més, s'havia mantingut compacte. Chahdi, però, va contraatacar en els últims metres i va obtenir la recompensa del subcampionat després del quart lloc del curs passat. En l'esprint final Daniel Meucci va completar la gran jornada per a l'atletisme italià i va obtenir la medalla de bronze al davant del britànic Thomas Farrell i dels catalans Castillejo i Lamdassem, tots tres amb el mateix registre. El campió d'Espanya de cros va acreditar el seu millor resultat en cinc participacions en l'europeu, mentre que Lamdassem va acreditar el pitjor, cosa que diu molt de la seva regularitat. En tot cas l'aportació de tots dos va ser fonamental perquè la selecció espanyola assolís el 7è títol per equips, amb tres punts de diferència respecte de la Gran Bretanya. En la competició individual, el llegendari Sergei Lebid, amb nou victòries, va ocupar el quinzè lloc en la que podia haver estat la seva última participació, mentre que el belga Atelaw Bekele, el defensor del títol, va passar totalment desapercebut i es va enfonsar en la 58a posició.

Per part catalana, també va fer un bon paper la vallesana Lídia Rodríguez, dinovena –i tercera espanyola– en la prova femenina, que millora ostensiblement el 35è lloc aconseguit a Velenje. En la categoria sub-23, Abdelaziz Merzougui se la va jugar en el segon quilòmetre i va accelerar a la recerca de la victòria. Després va pagar la seva gosadia, però encara va poder salvar la setena posició.

Sèniors (9.880 m)
1r A. Lalli (Itàlia)
30:01
2n H. Chandi (França)
30:11
3r D. Meucci (Itàlia)
30:13
4t T. Farrell (Gran Bretanya)
30:14
5è C. Castillejo
30:14
6è A. Lamdassem
30:14
Per equips
1r Espanya
35
2n Gran Bretanya
38
3r Itàlia
63
Sub-23 (8.050 m)
1r H. Ingebrigtsen (Noruega)
24:30
6è A. Abadía
24:57
7è A. Merzougui
24:57
Per equips
1r França
50
2n Espanya
59
Sèniors femenines (8.050 m)
1a F. Britton (Irlanda)
27:45
2a D. Félix (Portugal)
27:47
3a A. Herzog (Holanda)
27:48
9a D. Martín
28:19
15a A. Aguilar
28:35
19a L. Rodríguez
28:40
Per equips
1r Irlanda
52
2n França
52
3r Gran Bretanya
60
4t Espanya
73


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.