Occitània, camp de batalla

El recorregut d'avui a Montpeller és estret, sinuós i perillós i pot marcar diferències

Armstrong i Bruyneel van guanyar les tres últimes contrarellotges per equips

Avui es viuran els primers moments de tensió real en aquest Tour. La contrarellotge inicial de Montecarlo ja va servir d'alerta per a alguns favorits i va deixar ben clar l'estat de forma dels uns i els altres. El test de Montpeller encara serà més determinant. La contrarellotge dissenyada per l'organització, tot i que és la més curta de la història (39 quilòmetres) en la modalitat per equips, té un traçat dur i perillós i podria sepultar les esperances d'alguns corredors. El 1989, a Luxemburg, el Reynolds de Perico Delgado va perdre en poc més de 40 quilòmetres més de quatre minuts i mig. Si una formació no s'ha preparat bé, té un mal dia o va perdent corredors pel camí és normal que perdi entre dos i tres minuts, una diferència desastrosa per a qualsevol aspirant a la general.

Alberto Contador i Lance Armstrong hauran de remar avui plegats en el si de l'Astana per mirar d'allunyar tots els rivals. El nord-americà i el director de l'equip, Johan Bruyneel, són dos vertaders experts en aquesta disciplina. Les tres últimes contrarellotges per equips que s'han disputat en el Tour, ja fa quatre anys, han portat el seu segell i l'armament de què disposen a l'equip és d'escàndol: Klöden, Leipheimer, Popovitx, Zubeldia, etc.

A banda de l'Astana, els dos grans favorits per assolir la victòria són el Columbia de Cavendish, que ja va triomfar en la contrarellotge inicial per equips al Giro i que va servir a Mark Cavendish per vestir-se de rosa i el Garmin, també nord-americà, una formació plena d'especialistes. Tampoc haurien de fallar el Saxo Bank de Cancellara i els germans Schleck, que disposen de la potència del suec Larsson i de l'alemany Voigt, o el Cervélo de Sastre, amb Gustov, Hushovd i Lancaster, molt bons rodadors. Els que ho poden passar més malament són equips com ara l'Euskaltel i l'Illes Balears.

El recorregut, molt estret, impedirà als equips amb grans especialistes desplegar tot el seu potencial. A més, per als que volen guanyar el Tour, els revolts i les baixades són un risc afegit i aquest serà un altre factor a tenir en compte. En qualsevol cas, la general saltarà pels aires i un nou escenari s'obrirà amb vista als Pirineus.

ELS PRECEDENTS

2005
(66 km) 1r
Discovery Channel
2004
(64km) 1r
US Postal
2003
(69 km) 1r
US Postal
2002
(68 km) 1r
ONCE - Eroski
2001
(67 km) 1r
Crédit Agricole
2000
(70 km) 1r
ONCE
1994
(66,5 km) 1r
GB - Technogym
1993
(81 km) 1r
GB -Technogym
1992
(63,5 km) 1r
Panasonic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.