MOTOR / GRAN PREMI DE MALÀISIA DE FÓRMULA 1

Ferrari reacciona

Räikkönen i Massa marquen el pas en els primers entrenaments lliures

Vettel i Rosberg tornen a esvair els dubtes sobre la rapidesa dels seus cotxes

Els Ferrari de Kimi Räikkönen i Felipe Massa van encapçalar la llista de temps en el còmput de les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del Gran Premi de Malàisia. Però veure'ls al capdavant de la llista de temps no significa un retorn total a la normalitat després de les sorpreses que va propiciar, fa tot just una setmana, el Gran Premi d'Austràlia. I és que, com a Melbourne Nico Rosberg i Kazuki Nakajima, els dos pilots de Williams, van acreditar els millors registres en la sessió del matí. I Rosberg, que a la tarda va millorar una dècima, va quedar quart en el còmput final, a només 39 mil·lèsimes de Sebastian Vettel i precedint per un marge encara menor Mark Webber, l'altre pilot de Red Bull. «Ha estat un bon dia, hem fet molts canvis en la posada a punt i uns bons progressos», va afirmar Rosberg. Vettel, que va ser qui més voltes va completar (65), va dir: «Hem obtingut molta informació sobre els pneumàtics i no ens ha afectat cap problema important.»

Canvi trencat.

Els Brawn van tornar a fer molt bon efecte (tercer i quart millor temps al matí), però per a ells no tot va ser un camí de roses. Jenson Button, el líder del mundial, va tenir problemes de blocatge de frens i Rubens Barrichello perdrà cinc llocs a la graella de sortida perquè li van substituir la caixa de canvis que havia de dur en aquesta cursa i les dues següents. A Hamilton, li va passar el mateix a Melbourne.

Dins Ferrari hi ha més confiança. «Almenys pel que fa al comportament dels pneumàtics, la situació sembla diferent a la d'Austràlia. Hi ha més adherència i els tous es mantenen bé en sèries llargues de voltes», va comentar Massa. Una altra cosa és la fiabilitat, ja que al matí Räikkönen va tenir problemes amb el KERS. Però si Ferrari se'n va sortir, uns altres van estar força discrets. Els uns, com ara BMW Sauber i Toyota –i més en concret Robert Kubica i Jarno Trulli–, van al·legar haver treballat fent comparatives amb els pneumàtics amb vista a la cursa i deixant pendent per avui l'exercici d'una volta a l'esprint. I els altres, com McLaren-Mercedes i en menor mesura Renault –amb Fernando Alonso afectat per una forta otitis– van haver de tornar a assumir la realitat.

Kimi Räikkönen

FERRARI

«Pressentim que la situació serà diferent de la d'Austràlia, però és massa aviat per dir on som respecte dels rivals»

Jenson Button

BRAWN-MERCEDES

«El problema més important ha estat el blocatge de les rodes del davant; ens ho haurem de mirar bé»

SESSIONS LLIURES

1r K. Räikkönen (Ferrari)
1:35.707
2n F. Massa (Ferrari)
1:35.832
3r S. Vettel (Red Bull-Renault)
1:35.954
4t N. Rosberg (Williams-Toyota)
1:36.015
5è M. Webber (Red Bull-Renault)
1:36.026
6è R. Barrichello (Brawn-Mercedes)
1:36.161
7è J. Button (Brawn-Mercedes)
1:36.254
8è K. Nakajima (Williams-Toyota)
1:36.290
9è H. Kovalainen (McLaren-Merced.)
1:36.397
10è N. Piquet (Renault)
1:36.401
11è L. Hamilton (McLaren-Merced.)
1:36.515
12è J. Trulli (Toyota)
1:36.516
13è S. Buemi (Toro Rosso-Ferrari)
1:36.628
14è T. Glock (Toyota)
1:36.639
15è F. Alonso (Renault)
1:36.640
16è A. Sutil (F. India-Mercedes)
1:36.875
17è G. Fisichella (F. India-Merced.)
1:37.025
18è R. Kubica (BMW Sauber)
1:37.039
19è S. Bourdais (Toro Rosso-Ferrari)
1:37.278
20è N. Heidfeld (BMW Sauber)
1:37.640

McLaren destitueix el seu director esportiu

Dave Ryan va ser destituït ahir del seu càrrec de director esportiu de McLaren després de l'exclusió de l'equip i de Lewis Hamilton del Gran Premi d'Austràlia, una sanció que la FIA va fer pública dijous. Tot i que Martin Whitmarsh, director general, va reconèixer «el paper determinant» de Ryan en els títols guanyats per l'escuderia a la que pertany des de l'any 1974, també li va retreure la intervenció en «l'afer del diumenge, concretament el que va explicar als comissaris de la FIA». «Per tant, l'he destituït i ell ho ha acceptat», va sentenciar Whitmarsh. Hamilton, per la seva banda, va convocar ahir una roda de premsa en què va entonar el mea culpa. «Demano perdó als comissaris de cursa per haver-los fet perdre el temps i haver volgut fer-los passar per imbècils», va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.