Bàsquet

La jornada

Torna la màgia al Target Center

Ricky reapareix després de nou mesos lesionat

Bon nivell del català i millor estat d'ànim dels TWolves, que creuen que amb ell tot és possible

Bàsquet. Ricky Rubio reapareix després de nou mesos lesionat i exhibeix un bon nivell en la victòria dels TWolves contra els Mavericks (114-106)

“No es pot creure que hagi estat fora de competició tant de temps. És un jugador excepcional.” Definitori, venint de l'entrenador rival, Rick Carlisle, al final del partit més esperat pels aficionats dels Timberwolves des del 10 de març passat, quan Ricky Rubio va caure lesionat en l'últim minut del partit contra els Lakers. Va ser una topada, genoll contra genoll, amb Kobe Bryant que va fer molt més mal que la derrota d'aquella nit. Els TWolves van passar de lluitar pel play-off (21-20 aquell dia) a acabar enfonsats en una misèria (5-20 sense el base català) de la qual aspiren a sortir.

Han estat nou mesos, entre dos i tres més del que sol ser habitual en aquest tipus de lesions. Tan llarg com un embaràs. No s'ha volgut córrer cap risc dels que són controlables i no se'n correrà cap. El Target Center va admirar només 18 minuts el seu Santa Claus i en les pròximes nits la quantitat de temps en pista s'anirà graduant d'acord amb les sensacions del jugador maresmenc –ahir, molt bones– i el criteri mèdic. No hi ha pressa, els TWolves són en posició de play-off (12-9).

A bon nivell

Tornar tan tard ha tingut com a avantatge que a Ricky no se li ha fet estrany el contacte amb la pista. A 1:47 del final del primer quart, Adelman va fer posar el Target dempeus fent entrar Ricky en el lloc de Shved. Els Mavericks dominaven per 18-28. Dos tirs lliures i una primera assistència per a Barea abans del final del quart. Quan va tornar a la banqueta, a 6:16 de la mitja part, els TWolves ja ho havien equilibrat (37-39). Va tornar a pista amb 57-70 i la va deixar amb 77-85 i va jugar els últims 3:16 abans d'una pròrroga que hauria pogut evitar –ell i també Ridnour– des de la línia de tres punts (102-102). Amb tot, 8 punts (1/4 en tirs de camp i 6/8 tirs lliures), 4 rebots, 9 assistències i 3 recuperacions són grans números per a 18 minuts, i encara brillen més amb la victòria en la pròrroga (114-106).

10 de març
A 16 segons del final, una topada amb Kobe Bryant li trenca el lligament encreuat anterior del genoll esquerre.
22 de març
El metge Richard Steadman l'opera a Colorado, i descobreix que també tenia afectat el lligament lateral extern.
28 de setembre
Deixa Catalunya, on estava fent recuperació al gimnàs, i torna als Estats Units per posar-se en mans del TWolves.
19 de novembre
Es torna a entrenar a la pista amb els seus companys. Entra en la fase final de la seva llarga recuperació.
10 de desembre
Rick Adelman avisa que el base del Masnou tornarà a jugar contra els Hornets o contra els Mavs.
15 de desembre
Al final del primer quart dels TWolves-Mavericks, Ricky salta al parquet després de nou mesos de baixa.
Hawks - Warriors
93 - 115
Bobcats - Magic
98 - 107
Knicks - Cavaliers
103 - 102
Heat - Wizards
102 - 72
Nets - Pistons
107 - 105
Pistons - Pacers
77 - 88
Bulls - Nets
83 - 82
TWolves - Mavericks
114 - 106
Bucks - Clippers
85 - 111
Spurs - Celtics
103 - 88
Jazz - Grizzlies
86 - 99
Raptors - Rockets
103 - 96
Quan té la pilota a les mans, aleshores jo sóc un entrenador millor. Ha fet una feina magnífica
Rick Adelman
ENTRENADOR DELS TWOLVES
La rebuda dels aficionats ha estat increïble. Estic segur que aquest equip farà grans coses
Ricky Rubio
BASE DELS TWOLVES
No he sentit res al genoll. Em trobo fantàsticament i crec que estic al 100%. Tinc molèsties a la resta del cos, perquè fa temps que no jugo

Els Grizzlies tallen la ratxa i triple doble de Calderón

Marc Gasol i companyia van posar fi a la ratxa de tres derrotes consecutives i van superar els Jazz amb 16 punts i 8 rebots del pivot català. Sota els cèrcols els de Utah van ser incapaços de frenar el potencial dels Grizzlies, on van tenir també un increïble Zach Randolph (25 punts i 16 rebots). L'altre nom propi d'ahir al vespre va ser el base extremeny Calderón, que després d'un inici de temporada molt complicat amb pocs minuts i perdent la titularitat va tornar a fer una exhibició contra els Rockets tot i les baixes de Lowry, Bargnani i Fields. Calderón va fer un triple doble amb 18 punts, 10 rebots i 14 assistències. La fita de Calderón té més mèrit pel fet que tot i ser base no va perdre cap pilota. De fet, des de l'any 2002 no hi havia hagut cap jugador que hagués fet aquesta estadística des d'Antonne Walker (Celtics). Abans d'ell des del 1987 només ho havien aconseguit Skiles i Kidd. El màxim anotador del matx va ser l'ex-Barça Alan Anderson, que es va enfilar fins als 24 punts. Per als texans només va destacar Harden (28). Els Knicks van salvar el matx amb un tir lliure errat de l'ex-Barça Varejao en l'últim segon, que no va forçar la pròrroga i va engegar a rodar l'exhibició d'Irving (41 punts). Cal destacar el cop d'autoritat dels Spurs sobre els Celtics amb 22 punts de Parker, mentre que els Clippers continuen en ratxa i ja encadenen nou victòries, el millor registre de la franquícia des que és a Los Angeles. Els Heat, amb 23 punts i 10 rebots de LeBron, van tombar els Wizards.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.