Bàsquet

Ricky Rubio: “Faig més errors a l'NBA que al Barça”

Bàsquet. El base d'El Masnou desvetlla el canvi en el seu joc als Estats Units: “Me tret la pressió, tinc la confiança i els encerts superen els errors”

Ricky Rubio va fer ahir una conferència de premsa per a tots els mitjans de comunicació telefònica, en què va parlar d'aspectes de l'actualitat. El base va ser sincer quan va assegurar que mai ha pensat realment en la possibilitat de ser en l'All-Star: “Veurem en les paperetes, per mi ja era una satisfacció però en la meva posició a l'oest hi ha bases amb moltíssima qualitat.” Ricky també va explicar els records que guarda dels seus primers All-Star: “Jo encara jugava al Masnou i recordo, sobretot, els concursos d'esmaixades i de triples com el que va fer Vince Carter passant-se la pilota per sota les cames a l'aire, ho vaig provar però no arribava ni a la xarxa.”

Quant a l'actualitat de l'NBA, el base català va fer referència a alguns companys amb qui compartirà l'All-Star de debutants: “És un honor per mi a vegades parlar amb alguns jugadors que juguen aquí, jugar amb ells ja és increïble; penso que Jeremy Lin és la gran sensació i que està fent una cosa molt difícil perquè està jugant molt bé durant molts partits seguits, tot i la pressió que hi ha en els Knicks.” Ricky Rubiotambé va parlar de la seva adaptació en la lliga nord-americana: “No m'esperava que anés tan ràpida, però en la meva carrera tot va molt de pressa des que vaig començar a jugar amb 14 anys de manera professional.” El base també va voler treure ferro a si en el Barça en l'últim any l'havien condicionat molt en el joc: “No estava condicionat perquè el primer any vaig jugar bé i era el mateix Barça i el mateix entrenador; quan vaig tornar del mundial em vaig obligar a no cometre errors i vaig perdre la confiança, ara a l'NBA faig més errors que al Barça però els encerts tapen els errors, ara he recuperat la confiança, que és la millor arma que pot tenir un jugador.” Ricky també va parlar de les possibilitats que veu que el seu equip pugui jugar el play-off: “Al vestidor en parlem perquè tenim possibilitats i les expectatives que hi ha és que tenim opcions, pocs s'ho pensaven que estaríem lluitant per entrar i això és una bona notícia.” Ricky va fer un parell d'apunts sobre la lliga: “El jugador que m'ha costat més és Rose, és rapidíssim; els àrbitres permeten més l'espectacle i això s'agraeix.”

D'altra banda, Ricky va assegurar que va veure la copa: “Vaig veure el partit del Madrid de quarts, la semifinal del Barça-Caja Laboral i la final; penso que el Madrid va estar molt bé i el Barça amb Navarro tocat i Eidson es va lesionar”.

“En Pau està còmode a Los Angeles”

Una de les preguntes que se li van fer de forma repetida va ser amb la possibilitat que apunten alguns rumors d'un traspàs de Pau Gasol als Timberwolves. Per Ricky Rubio seria una notícia fantàstica: “El rebríem amb els braços oberts, però penso que està molt còmode a Los Angeles i que no acabarà venint ni a Minnesota ni a cap altre lloc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.