Bàsquet

Ricky Rubio i Kyrie Irving, candidats a millor ‘rookie'

Bàsquet. Els dos bases il·lusionen a franquícies que naufragaven

Amb més de 40 partits per cremar de fase regular, encara s'han de visualitzar el gruix d'interrogants i com qui diu, n'hi ha que encara s'han de trobar. L'aturada pel locaut ha condicionat i ho continuarà fent –molts partits en pocs dies–, però no ha impedit que s'hagi ja tret bardissa en la llista de candidats a ser rookie del present curs. Cap com ells té les xifres i la incidència en el joc dels seus com Ricky i Kyrie Irving. La nominació com a debutants del primer mes de competició posa de manifest la bipolaritat d'un guardó que tots dos bases mereixen. No hi ha ningú que els pugui fer ombra a l'horitzó.

Més enllà de la posició a la pista, pocs trets comuns regeixen el joc de l'un i l'altre. El català, amb vocació per la passada; el nord-americà, nascut a Melbourne i criat a Nova Jersey, amb gran facilitat per anotar. Dues maneres de fer i un objectiu final, el de millorar el rendiment col·lectiu. I ho estan assolint. Els TWolves acrediten un 10-12 (45%), pel 6-18 (25%) de fa un any mentre que els Cavs també han fet un pas endavant, però més moderat: del 7-17 (29%) al 8-12 (40%) d'ara. El play-off encara és inassumible, però ja no s'està deixat de la mà de Déu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.