Bàsquet

Impacte natural

Bàsquet. Ricky Rubio disputa el seu primer partit oficial en l'NBA sense veure's superat per la situació; és titular i juga els minuts importants

La realitat és secundària amb Ricky Rubio. No va ser-ne una excepció el seu debut a l'NBA. Els TWolves van perdre (100-104), però ningú va marxar decebut Al contrari. L'entusiasme que genera el base no va erosionar-se ni un mil·límetre. I l'equip de Minnesota va competir sense intimidacions contra els Thunder, un dels galls de la competició. Va jugar, s'ho va passar bé sense deixar de banda la imposició del triomf. En un ecosistema buit i apagat per la feixuga prosa de 250 derrotes en els últims quatre cursos, Ricky és metàfora. A Minnesota menyspreen les xifres, i per a Ricky són circumstancials. D'aquí ve l'empatia que senten l'un i l'altre.

L'espera de dos anys ha valgut la pena. Així ho pensen a les Twin Cities. Ricky va ser fortament ovacionat quan va saltar al camp, a les acaballes del primer quart. Rick Adelman disposa, al començament de temporada, de Ridnour com a base titular, però el sumari del primer partit explica que va acabar-lo amb Ricky dirigint les operacions. Tot el darrer quart de manera íntegra va jugar el català, formant perímetre amb Barea i Williams, l'altre debutant de l'equip. El fet no s'ha de menystenir, al contrari. Era el seu primer partit a l'NBA i el tècnic li va deixar clar que confia totalment en la seva qualitat. “Competeix en defensa i en atac”, deia Adelman. Al darrere li va tocar ballar amb Westbrook, un dels bases més físics. Va passar-ho malament en algun moment –2+1 per al d'Oklahoma, traient-li la falta a Ricky, a 2:25 (96-98)–, però l'estadística del darrer parcial de Westbrook, que va acabar amb 28 punts, no deixa en mala posició el català: 2/7 tirs, 3 pilotes perdudes i 1 assistència. Amb 100-102, Beasley, màxima anotador dels TWolves amb 24 punts però 11/27 tirs de camp, va errar un tir a 4,8 segons que hauria portat al temps afegit. Durant (33 punts) i les accions finals de Perkins van ser tant decisives com l'errada de l'aler local. “Hem perdut i no et pots sentir al 100% feliç –deia Ricky–. Però sento que he ajudat l'equip.” 6 punts –tots en el darrer quart–, 5 rebots i 6 assistències en 26 minuts. Sis passades de bàsquet i cap pilota perduda. Algunes de les assistències amb un alt percentatge de risc, però completades amb èxit, deixant el seu beneficiari sense oposició. Allò que aquí era habitual fa dues i tres temporades enrere va passar per primera vegada a Minnesota. Ricky va tenir moments per a l'alliberament, jugant a camp obert, còmode i confortable amb el partit i els companys. I només amb tres tirs intentats va impactar fet altament valorat en el bàsquet NBA. El base va estrenar-se i els TWolves van perdre. Però el camp semàntic de la derrota no només s'explica en grisos.

D'altra banda, els Lakers van encaixar la
segona derrota seguida
el dia que perdien els Grizzlies de Marc Gasol i Denver, amb Rudy, es desfeia dels campions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.