Bàsquet

Marc Fernández completa el perímetre del Girona

Bàsquet. L'aler del Masnou (1,99 m, 1987) prové del València, on va tenir un paper residual. Fa dos anys va ser un dels jugadors destacats en la LEB Or

Aquest proper dilluns comença la nova temporada, la tercera, del Girona en la LEB Or, i el tècnic Zan Tabak –avui té previst arribar a la ciutat– podrà disposar de tots els jugadors del perímetre un cop ahir es va confirmar el fitxatge per dos anys de l'aler Marc Fernández. Provinent del València (ACB), on va estar a les ordres de Svetislav Pesic –els informes que ha passat l'extècnic gironí han estat favorables a la seva incorporació i, naturalment, han pesat alhora de fer el pas–, Fernández arriba al Sant Josep disposat a recuperar el seu millor nivell, aquell que va demostrar en el Menorca, fa dues temporades, quan va ser peça important perquè els de Maó assolissin l'ascens.

La referència

Aleshores, amb 22 anys i compartint minuts de joc amb Michael Umeh, Diego Sánchez i Cuthbert Victor al perímetre, el jugador natural del Masnou va acabar la temporada amb 8,9 punts –48% de 2, 38% de 3 i 90% en tirs lliures– i 2,5 rebots en només 18,3 minuts. És per això i per l'experiència acumulada a la Fonteta entrenant-se amb Pesic que Marc Fernández començarà la temporada assenyalat com la referència exterior del conjunt gironí. Tècnicament complet i amb un molt bon tir des de la distància, la lentitud en determinats desplaçaments en defensa i l'aparent falta de sang són aspectes en què tant ell com el grup hauran d'insistir per minimitzar-ne els efectes.

El joc interior

Així doncs, confirmats Ordín, Canals, Eric, Guirao, Pino i Fernández a fora, ara toca enllestir les arribades dels tres homes que han d'acompanyar Freimanis sota les anelles. Un serà Middleton, que juntament amb un nord-americà ocuparà el cinc. El quart home serà un aler pivot jove, de formació i cedit.

MARC FERNÁNDEZ
El Masnou (23.7.1987)
Aler (1,99 m)
Trajectòria
2001-04
FC Barcelona (Formació)
2004/05
FC Barcelona (EBA)
2005-07
Cornellà (LEB Plata)
2007-10
Menorca (ACB i LEB Or)
2010/11
València (ACB)
Estadístiques 2010/11
Punts
1,6
Tirs de 2
42%
Triples
27%
Tirs lliures
62%
Rebots
0,7
Minuts
5,5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.