Futbol català

El Girona, a les portes de l'èxtasi

El Girona liquida l'Alcorcón amb més solvència de la prevista i només li queda un escull per superar: l'Almeria

Els gols d'Acuña (4') i Juanlu (38' i 79') van convertir Montilivi en una autèntica festa

Quaranta-quatre partits de lliga després, ja només hi ha dos supervivents per una plaça d'ascens a primera divisió. I un és el Girona, que ja ha fet història passi el que passi contra l'Almeria, però que és a només a dos partits (180 o 210 minuts) de fer-la encara més grossa i d'instal·lar-se a l'elit del futbol, una dimensió absolutament desconeguda però que ja es comença a albirar i a dibuixar en l'horitzó. Ahir, en un Montilivi ple a vessar i amb una afició més entregada que mai a la causa, el Girona va liquidar l'Alcorcón fins i tot amb més solvència del que hauria pogut pronosticar el més optimista. Un gol d'inici d'Acuña va trencar el dispositiu dels madrilenys, un de Juanlu poc abans del descans va encarrilar la gesta i un altre del cordovès va provocar el deliri més absolut en la graderia i va certificar que amb aquest Girona s'hi ha de confiar a ulls clucs. L'equip tornarà a Almeria, on li'n deuen una. Que se'n recordin.

Les idees, molt clares

No va fer gaire bona pinta l'inici del partit, amb l'Alcorcón millor situat sobre la gespa, fins i tot dominador, i un Girona un xic atemorit. I resulta que tot això devia ser una tàctica preconcebuda per treure els madrilenys del seu cau i buscar-los l'esquena. Perquè ni tan sols quan Acuña va fer l'1-0 –el gol va estar precedit d'un rebuig de Becerra i d'una triple errada de Manu Fernández i els dos centrals visitants–, el Girona es va espolsar de sobre el que semblava que era un excés de pressió.

Els de Rubi, però, s'havien estructurat uns metres més enrere dels habituals per poder trencar per velocitat la defensa de l'Alcorcón. Va ser un problema greu la lesió d'Acuña –va abandonar el camp estabornit i també amb un cop a la cuixa després de ser atropellat per Babin–, però el GPS de Jandro va funcionar de meravella i va enviar tres passades letals a l'espai que van generar tres accions d'un contra un que ni Felipe (15') ni Juanlu (26') ni Ion Vélez (31') van aprofitar, els dos últims per culpa de pífies clamoroses. Per sort, en la quarta aparició d'un jugador corrents tot sol davant Manu Fernández, Juanlu va aprendre la lliçó de l'errada anterior, va driblar el porter i va fer el 2-0 a porteria buida. Montilivi ja feia l'onada abans del descans.

Amb el cap fred

El Girona ho tenia tot de cara, però hauria estat un pecat mortal de necessitat refiar-se'n. Amb un gol, l'Alcorcón n'hauria fet prou per ficar-se a dins el partit i sembrar el pànic a Montilivi. El van buscar, sobretot Dani Nieto, molt incisiu en totes les accions. I el va tenir a les botes Oriol Riera, però la pilota va topar al cos de Richy (62'). Eren moments de setge visitant que el Girona va defensar amb ofici i solvència, però de vegades amb un excés de precipitació. I quan va trobar la pausa, Luso, Felipe i Juanlu van muntar el contraatac definitiu que després va derivar en una festassa total a la graderia. En queda una altra. La grossa.


girona3


alcorcón1

GIRONA: Isaac Becerra; Jose, Chus Herrero, Moisés Hurtado (Richy 46'), David Garcia; Luso, Marcos Tébar; Juanlu, Jandro, Felipe; i Acuña (Ion Vélez 12'). ALCORCÓN: Manu Fernández; Nagore, Babin, Rubén Sanz, Camille; Sergio Mora, Abraham; Fernando Sales (Sergi Enrich 72'), Kike López (Dani Nieto 46'), Juli; i Oriol Riera (Urko Vera 68'). GOLS: 1-0 (4') Acuña. 2-0 (38') Juanlu. 3-0 (79') Juanlu. 3-1 (86') Sergio Mora. ÀRBITRE: Martínez Munuera, del col·legi murcià. T.G.: al local Ion Vélez (25'), i als visitants Camille (35'), Kike López (45'), Fernando Sales (64') i Rubén Sanz (71'). T.V.: cap. PÚBLIC: 9.286 espectadors MINUT A MINUT: 4' 1-0. Becerra se la juga amb una sortida molt valenta a fora de l'àrea i el seu rebuig llarguíssim, a l'altra àrea, deriva en una falta d'entesa entre els dos centrals, Rubén Sanz i Babin i el porter Manu Ferández, que és aprofitada per Javi Acuña que marca a porteria buida. 15' Jandro habilita Felipe amb una passada interior, però Babin s'anticipa a l'extrem del Girona quan ja estava a punt de retratar Manu Fernández. 26' Passada de luxe de Jandro que deixa Juanlu tot sol davant Manu Ferández, però el jugador del Girona opta per un toc subtil i el porter de l'Alcorcón li endevina les intencions. 31' Pilota llarga per a Ion Vélez, que llença l'un contra un a les escombraries regalant la pilota al porter. 38' 2-0. Jandro cedeix en curt a Felipe i aquest habilita Juanlu amb una passada profunda, però aquesta vegada dribla el porter i marca a porteria buida. 45' Abraham prova un xut des de la frontal de l'àrea que Becerra rebutja. La pilota cau a peus d'Oriol Riera, però l'acció ja estava invalidada. 50' Dani Nieto intenta un gol olímpic de córner i Becerra, atent, treu els punys i la torna a enviar a córner. 60' Ion Vélez arriba sol però una mica escorat davant Manu Fernández, que rebutja el xut del davanter amb el cos. 62' Abraham dins l'àrea posa a prova Becerra, que rebutja en primera instància. La pilota cau a Oriol Riera i el seu xut s'estavella al cos de Richy, que salva un gol que semblava inevitable. 77' Dani Nieto es fa un espai en el vèrtex de l'àrea i quan troba posició de xut ho prova amb l'esquerra, massa alt. 79' 3-0. Luso fa una gran acció individual amb passada per Felipe, que trenca el fora de joc i dóna el gol mastegat a Juanlu. 86' 3-1. Sergio Mora es fa un espai a dins l'àrea entre Richy i Chus Herrero i bat Becerra amb un xut ras. 93' Juanlu es planta sol davant Manu Ferández, però Nagore apareix per darrere i envia la pilota a córner.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.