el reportatge

Mediona adopta Ramallets

El porter i entrenador del Barça rep avui el reconeixement del poble on ha viscut els darrers 30 anys

«L'únic que pot salvar un equip és el porter.» El barceloní i medionenc d'adopció va deixar anar aquesta frase lapidària que el retrata força bé. Molts barcelonistes consideren que Laporta va triar malament per escollir el president d'honor de l'entitat.


Antoni Ramallets i Simón, el porter més reconegut de la història del Barça, batejat com el Gat de Maracanã, viurà avui, als 85 anys, una jornada emotiva. El municipi que l'ha acollit en les darreres tres dècades el nomenarà aquest migdia fill adoptiu de Mediona en un ple en què es preveu la seva presència. Serà el segon acte que el seu municipi d'adopció li ret i tampoc l'últim que rebrà. El 1999, coincidint amb els actes de celebració del centenari del Barça, el municipi va inaugurar al nucli de Sant Joan de Mediona un bust de bronze d'Antoni Tarradellas en una festa que va congregar més de 100 amics i veterans del Barça i que va servir per celebrar el nuviatge de Ramallets amb el municipi. Avui, el ple –a partir de dos quarts de dotze del migdia– el nomenarà solemnement fill adoptiu de Mediona, signarà en el llibre d'honor de l'Ajuntament i rebrà un obsequi 11 anys després d'aquell esdeveniment.

L'Ajuntament vol reconèixer-li el fet que durant tants anys hagi escollit aquest municipi com a lloc de residència. Ramallets va explicar ahir al diari que la tria del municipi no va ser per casualitat. Si van decidir instal·lar-se aquí va ser perquè la seva dona tenia la casa familiar al poble i perquè la seva filla tenia asma i els aires del Penedès eren més apropiats per a la noia que no pas els de Barcelona, on vivien. Per això, els Ramallets van utilitzar la casa medionenca primer per fer-hi estades i un cop es va jubilar el porter, després entrenador i més tard reconvertit a treballador de la banca, van decidir fixar la seva residencia al municipi. La festa que avui li han preparat al Gat de Maracanã no serà pas l'última que hi ha preparada al municipi, però sí de la que en té coneixement. El govern local està preparant un acte pels voltants del dia 1 de juliol, la data del seu naixement, per inaugurar la remodelació de la zona poliesportiva que s'està executant encara i en què s'han invertit uns 800.000 euros. L'Ajuntament està buscant una data pròxima al 86è aniversari de l'avi Ramallets perquè té la intenció de posar el seu nom a la zona, situada just a tocar del bust, a Sant Joan de Mediona.

Ramallets es mostrava ahir, amb la veu serena que dóna els anys, satisfet per l'atenció que l'Ajuntament té amb ell. «Sóc un home donat a complaure els altres», deia. El porter assistirà a l'acte de reconeixement i al vespre tindrà una altra cita, potser no tan emotiva com aquesta: veure si el Barça aconsegueix matemàticament ser campió de la lliga. L'exporter i exentrenador del Barça es mostrava confiat que el seu equip acabi enduent-se la lliga i el partit del Sevilla serà important, «però els del Madrid van fer un pas també important guanyant el Mallorca». Ramallets, llavors, repassarà mentalment tots els esdeveniments del dia i es farà la idea que el seu nom presidirà l'entrada de la zona poliesportiva del seu poble d'adopció. Les xifres futbolístiques, les lligues aconseguides i els Zamora ja prou els hi recorden els periodistes esportius quan li truquen a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.