Esports

Messi ja ha marcat més que Ronaldinho

Amb el gol contra el Màlaga, l'argentí arriba a les 71 dianes, una més que l'exestrella brasilera del Barça, ara al Milan italià

Leo Messi va arribar als 71 gols en el partit contra el Màlaga, una xifra de càrrega simbòlica, ja que significa haver superat la marca golejadora de Ronaldinho, l'estrella de qui l'argentí va rebre el testimoni per liderar el Barça.

Messi ha fet els 71 gols en 129 partits, cosa que representa una mitjana de 0,55 dianes per duel. Mig gol per partit, mentre que el brasiler en va fer 70 en 149 partits. Un 0,48 de mitjana.

Pel que fa a la llista de golejadors de la història del Barça, l'argentí, de 22 anys, ja és en el setzè lloc d'una taula que lidera César amb 195 gols.

Messi és l'actual pitxitxi de la lliga estatal, amb disset dianes, igualat al cim de la classificació amb David Villa, del València. La dada sorprenent és que quan encara falten 14 jornades, l'argentí està a només sis gols d'igualar els registres de l'any passat, possiblement el curs més brillant de la seva curta carrera professional. La temporada passada, Messi va marcar 23 gols en 31 partits. Ara n'ha fet 17 en 21.

Tot i que li falta marcar contra el Xerès i el Vila-real, els dos únics equips que no han patit la voracitat golejadora de l'argentí (el Cadis, el Múrcia i la Real Sociedad, que ara no són a primera, són els altres als quals Leo es va enfrontar i no va marcar), les víctimes preferides de Leo parlen clarament de la seva capacitat competitiva, perquè es tracta de dos equips dels considerats grans, l'Atlético de Madrid i el Sevilla.

La progressió golejadora de Messi al llarg de la seva carrera al Barça és tan espectacular com la del seu joc. Va marcar un gol en set partits en el seu primer any (2004/05), 6 en 17 (2005/06), 14 en 26 (2006/07), 10 en 28 (2007/08) –la'única involució–, 23 en 31 (2008/09) i els ja esmentats 17 gols en 21 partits d'aquest curs.

Golejador de la Champions del curs passat, amb nou dianes que van elevar al Barça fins el cim europeu, l'argentí ara busca el pitxitxi de la lliga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.