Economia

Treball aprova l'ERO de Lear a Roquetes mentre a Valls s'aprova la proposta d'expedient amb una votació ajustada

El departament de Treball ha aprovat aquest dijous la proposta d'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal a la planta de Lear a Roquetes (Baix Ebre), que es començarà a aplicar a partir d'aquest divendres i fins al 31 de desembre del 2009.

La signatura i aprovació de l'ERO arriba després que dimecres l'assemblea de treballadors aprovés per una àmplia majoria la proposta feta per l'empresa. Concretament, l'empresa garanteix el 100% de les pagues extra i les vacances, i un complement del salari del 85% per als treballadors de planta (operaris de producció), i un 50% per a la resta de treballadors, on s'inclou els enginyers i personal d'oficines.

D'altra banda, la proposta d'ERO plantejada a la planta de Valls ha rebut el suport de la plantilla, en l'assemblea celebrada aquest dimecres. La votació va quedar molt ajustada, amb només cinc vots de diferència a favor de l'ERO. Concretament, el resultat del referèndum va ser de 405 vots favorables, 400 en contra, 33 vots en blanc i 7 de nuls, del total de 845 treballadors que van votar, sobre una plantilla que suma gairebé 1.100 treballadors -el que representa una participació del 78%. El comitè d'empresa no es tornarà a reunir fins aquest divendres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.