Economia

Ocupació “fluixa” el primer tram del pont de la Puríssima

El sector turístic gironí preveu xifres d’entorn el 80% a partir de dijous i fins diumenge al Ripollès i a Cerdanya

Balanç positiu de les cases de turisme rural, que xifren en el 65% el “prepont”

Es buscaven les terrasses amb sol ahir a l’hora del vermut a la ciutat de Girona, que presentava un ambient tranquil, poc concorregut en el primer festiu d’una setmana amb diverses combinacions possibles de pont, tenint en compte els festius alterns, el dimarts 6 i el dijous 8 de desembre. El balanç general que fan d’aquest primer tram del pont els empresaris del sector turístic gironí és “fluix”, amb ocupacions del 60 i el 65% a les comarques de l’alta muntanya, Ripollès i Cerdanya. Calculen que remuntarà a partir del segon tram del pont amb el 80% al Pirineu gironí. Són dades facilitades pel president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero, que parla d’un nivell de reserves similar al del 2019.

Per la seva banda, el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, assenyala que pel seu sector és un pont “gairebé inexistent”: “Als càmpings de muntanya situats a prop de les estacions d’esquí hi ha hagut més moviment, però els de la costa és molt difícil perquè és un pont de turista nacional que quan arriben aquestes dates pensa en muntanya i esquí o en escapades a ciutat.” Gotanegra reivindica la costa com una bona destinació d’hivern.

“No ens podem queixar”, va assegurar el president de l’associació de Cases de Turisme Rural Girona-Costa Brava-Pirineu, Ramon Corominas. Va xifrar entorn del 60% i el 65% l’ocupació a les cases rurals d’interior i muntanya i del 35-40% les cases localitzades en zones del litoral gironí en el que Corominas defineix com un “prepont” o “cap de setmana llarg” que va començar divendres i es va acabar ahir, el festiu del 6 de desembre. El president de les cases de turisme rural de la demarcació diu que no s’han unificat els criteris i en funció de les empreses i escoles s’ha optat per fer un dels dos trams. També considera que a partir de dijous i fins diumenge “el turisme rural farà ple” . Optimista, en fa una lectura positiva:“Tot i això serà millor que l’any passat, perquè els has de sumar; són dos ponts.”

Quant als allotjaments turístics, la presidenta dels Associació Turística d’Apartaments Costa Brava – Pirineu (ATA), Esther Torrent, remarca la singularitat d’aquest pont amb les estades repartides : “A muntanya haurà anat més bé perquè hi ha hagut neu, a la costa és un pont amb poca incidència i pel que fa a Girona i comarques d’interior es va molt a reserva d’última hora.” Torrent recorda que és un pont que es nodreix de “turisme de proximitat, de Barcelona i rodalies”. Assenyala que es poden fer bones xifres d’ocupació, entorn del 80%, a zones de la vall del Llémena, Garrotxa, Alt Empordà i Baix Empordà. Pel que fa a la ciutat de Girona, la presidenta d’ATA no va aventurar cap xifra definitiva perquè és encara molt prematur.

LES FRASES

Al Ripollès i a Cerdanya aquest tram l’ocupació és del 60 al 65%
Antoni Escudero
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LES COMARQUES GIRONINES
Es poden fer bones xifres d’entorn el 80% a la vall del Llémena, Garrotxa i Empordà
Esther Torrent
presidenta dels Associació Turística d’Apartaments Costa Brava – Pirineu (ATA)
Als càmpings de muntanya hi ha hagut més moviment; la gent pensa en esquí i escapades a ciutats
Miquel Gotanegra
PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ DE CÀMPINGS DE GIRONA
A partir de dijous l’ocupació a les cases rurals al Pirineu serà del 80%
Ramon Corominas
PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ DE CASES DE TURISME RURAL GIRONA-COSTA BRAVA-PIRINEU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia