Economia

La UGT denuncia alguns comerços per incomplir les condicions d’obertura els diumenges a Barcelona

Assegura que hi ha persones que treballen cada dia de la setmana sense ni cobrar dietes

la Federació de Serveis Mobilitat i Consum de la UGT de Catalunya ha interposat una demanda a diversos comerços i empreses com ara Adidas, Uniqlo, Inditex o Foot locker al Jutjats Socials pel que considera un incompliment del pacte d’obertura dels diumenges a Barcelona. El sindicat recorda que tot i ser contrària a la mesura, hi va accedir per poder contribuir a la reactivació de l’economia, la creació de llocs de treball i el control de les obertures indiscriminades tot l’any. Ara, però, creu que les empreses denunciades no estan complint les condicions d’aquell pacte: que el treball fos voluntari i que es cobressin dietes, que es compensessin els dissabtes treballats als empleats i que es fomentés la contractació. A banda de la denúncia, el sindicat es desvincularà de l’acord.

El sindicat recorda que la voluntarietat era “primordial”, i que les persones que s’hi prestessin havien de cobrar dietes i rebre compensacions pels diumenges treballats. En canvi, la formació assegura que ha comprovat que algunes persones treballen cada dia de la setmana sense cobrar dietes. “El que es buscava amb l’acord era un descans de qualitat i algunes empreses segueixen fent treballar al seu personal de forma continuada”, indica UGT.

En un primer moment, el juliol passat, el sindicat va instar l’Ajuntament de Barcelona a obligar les empreses a complir l’acord, i va denunciar-les davant la Inspecció de Treball. Dos mesos més tard, però, lamenta que aquestes firmes, “les que més beneficis obtenen de l’obertura dels diumenges”, continuen incomplint l’acord, per la qual cosa ha decidit denunciar-les.

Finalment, el sindicat subratlla que la comissió de seguiment que s’havia de dur a terme al setembre encara no s’ha celebrat, i insta l’Ajuntament de Barcelona a convocar-la, a oferir eines per regular el compliment de l’acord i excloure’n les empreses que no segueixin la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia