Economia

A Besalú, més visitants que abans de la pandèmia

Aquest estiu hi ha hagut, per primer cop, més turistes estrangers que no pas procedents de Catalunya

En els mesos de juny, juliol i agost han passat per l’oficina de turisme de Besalú 21.561 persones, una xifra que és un 88 % superior a la de l’any passat i que assenyala una clara recuperació del nombre de visitants. La dada és encara més significativa si tenim en compte que també és una quantitat molt més elevada que la de la temporada del 2019, l’última abans de la pandèmia (prop de 16.000 visitants).

Menys catalans

Una estadística innovadora és el fet que la crescuda s’ha registrat entre els estrangers, ja que dels aproximadament 3.000 del 2021 s’ha passat a més del doble: 6.749. Per contra, de visitants procedents de Catalunya mateix n’hi ha hagut força menys (5.187, quan l’estiu passat n’eren uns 7.000). Les xifres dels turistes procedents de la resta de l’Estat espanyol es mantenen similars (9.625).

Nord-americans

Quant als estrangers, els més nombrosos han estat els francesos, que històricament encapçalen la llista, seguits de neerlandesos i nord-americans. Aquests últims han estat més nombrosos que els anys anteriors. La responsable de l’oficina, Lourdes Sibecas, en part atribueix el creixement del nombre de gent procedent dels Estats Units a la publicitat que han suposat les seqüències de la sèrie Westworld rodades al poble.

Pel que fa als interessos que mostren els visitants de l’oficina –explica Sibecas–, són els clàssics: sobretot les visites guiades (centrades al barri jueu) i el senderisme, però aquest any s’hi han incorporat amb força la recerca de zones de bany. “Els gorgs han anat molt buscats, suposo perquè ha estat un estiu de molta calor”, comenta la responsable de l’oficina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia