Economia

regne unit

La inflació al Regne Unit supera el 10% al juliol

Es tracta del nivell més alt en més de quaranta anys

La inflació al Regne Unit continua creixent sense aturador. Els preus es van disparar el juliol passat per sobre del 10%, superant les estimacions de consens del 9,8% . L’Índex de Preus al Consum (IPC) es va enfilar fins al 10,1%, davant el 9,4% del juny, segons la informació facilitada aquest dimecres per l’Oficina Nacional d’Estadística. Es tracta del nivell més alt en més de quaranta, més concretament des del febrer del 1982, quan va marcar un 10,4%. L’augment mensual va ser del 0,9%, davant el 0,8% de juny i per sobre de la previsió del 0,6%.

L’increment correspon principalment a l’encariment del preu de l’energia –llum i gas–, així com del transport, els aliments i les begudes no alcohòliques.

El Banc d’Anglaterra ja va advertir a principi d’aquest mes que els preus continuarien enfilant-se i superarien el 13% a final d’any, un nivell només comparable a la dècada dels setanta, una època convulsa pel país, amb els preus disparats i una profunda crisi política.

En un intent de frenar aquesta espiral inflacionista, el banc central britànic ha apujat els tipus sis vegades consecutives els tipus i a principi d’aquest mes va aplicar l’augment més alt des del 1995, alhora que advertia que el Regne Unit entraria en la seva recessió més llarga des de la crisi financera global a final d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia