Economia

economia

El Banc d’Espanya retalla les previsions de creixement a causa de la guerra

Aparca fins al tercer trimestre de 2023 la plena recuperació

Rebaixa el seu pronòstic de creixement del 5,4% al 4,5%

El Banc d’Espanya ha rebaixat la previsió de creixement per al 2022 al 4,5 %, gairebé un punt per sota de les projeccions del desembre del 2021, i calcula que la inflació mitjana arribarà al 7,5 %, el doble del que preveia al desembre, a causa de l’esclat de la guerra d’Ucraïna i les seves conseqüències.

A les noves projeccions macroeconòmiques de l’entitat per al període 2022-2024 publicades ahir, es preveu que l’activitat mantingui “un elevat grau de dinamisme” en els dos propers anys, amb un creixement del 2,9 % el 2023 i del 2 ,5 % el 2024, encara que s’endarrereix la recuperació del PIB prepandèmia al tercer trimestre del 2023.

El director general d’Economia i Estadística del Banc d’Espanya, Ángel Gavilán, assenyalava que aquestes previsions s’han d’entendre amb “molta cautela” a causa de l’elevada incertesa de l’escenari actual i per això reconeixia que encara que no s’esperen taxes de PIB negatives, tampoc no es poden descartar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia