Economia

Les navilieres Maersk i MSC suspenen el tràfic de contenidors amb Rússia

Les empreses només permetran el transport de menjar, medicines i productes humanitaris

Dues de les principals navilieres mundials han suspès des d’aquest 1 de març el tràfic de contenidors amb Rússia, segons han anunciat en dos comunicats. Maersk i MSC només permetran a partir d’ara el transport en contenidors cap i des de Rússia de productes essencials de menjar, medicines i productes humanitaris.

La mesura es pren en un context creixent de sancions contra empreses russes, i mentre augmenta la pressió econòmica contra Moscou pel seu atac a Ucraïna. Els contenidors que estan actualment en trànsit acabaran d’arribar, segons indiquen les companyies.

Maersk explica en el seu comunicat que ja noten els efectes de les sancions en les cadenes de subministrament, amb retards i aturades per part d’agents de duanes de diversos estats. L’empresa considera, de fet, que tot plegat genera “impactes operatius imprevisibles”.

“Com que l’estabilitat i seguretat de les nostres operacions ja es veu directament i indirectament per les sancions, les noves reserves a Maersk per a oceans, aire o tren intercontinental des de i cap a Rússia estarà temporalment suspesa, amb l’excepció del menjar, i els productes mèdics i humanitaris”, informa la companyia danesa.

La suspensió, precisa Maersk, entra en vigor aquest dimarts i afecta tots els punts d’entrada a Rússia.

Per la seva banda, MSC ha comunicat que se suspenen “immediatament” totes les reserves per al transport de mercaderies cap a Rússia, o des de Rússia, incloses zones com els Bàltics, el Mar Negre i l’Extrem Est de Rússia. “Continuarem acceptant reserves per al transport de productes essencials com menjar i béns mèdics i humanitaris”, afegeix la naviliera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia