Economia

Ciments Molins assumeix el control la històrica firma catalana Escofet

La cimentera preveu invertir 70 milions d’euros durant aquest any

Ciments Molins ha assumit el control de la històrica firma catalana de formigó arquitectònic i espais urbans Escofet 1886, segons ha explicat la companyia aquest dilluns en un comunicat.

Així, la cimentera, que ja comptava amb el 37% de les accions de la companyia, en controlarà ara el 76%. Escofet 1886, amb seu a Martorell, té gairebé 135 anys d’història, compta amb una plantilla de 88 treballadors i va facturar 14 milions d’euros el 2019.

Ciments Molins considera que amb Escofet podrà “accelerar el creixement del negoci i aprofitar un gran potencial de sinèrgies”. Segons ha indicat la multinacional a Expansión, aquest 2021 invertirà 70 milions d’euros, 20 dels quals a Espanya.

“Estic molt content amb les oportunitats que presenta la nostra aposta per Escofet, una empresa amb un gran prestigi gràcies al disseny i la qualitat dels seus productes i amb una marca que és un referent en el sector”, ha assegurat el CEO de Ciments Molins, Julio Rodríguez, en un comunicat.

A més, la cimentera engloba l’adquisició com a part de la seva “aposta per la innovació i l’enfocament cap a la sostenibilitat”.

Escofet 1886 és la responsable de projectes icònics de Barcelona com el panot de la flor i el panot Gaudí dels carrers de la capital catalana. La marca ha col·laborat durant la seva llarga trajectòria amb arquitectes com Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, Enric Miralles, Jean Nouvel, David Chipperfield, Arata Isozaki o Toyo Ito i ha firmat projectes en més de 40 països arreu del món.

A banda de la presa de control d’Escofet, Ciments Molins també invertirà aquest any en la compra de la terminal portuària de la cimentera turca Çimsa a Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia